MENIU

Gușă: Cronică din SECURISTAN. Săptămâna asta am dedus cum vor juca SRI și SIE în campanie. Nu e voie s-avem ”un Trump”, dar vom avea ”un Kamala de România”. Iohannis va fi obligat să aleagă ”răul cel mai mic pentru el”!

Foto arhivă

Am explicat de mai multe ori de ce e nimerit să denumim România ca fiind un SECURISTAN, adică o țară unde deciziile de orice fel se iau doar în funcție de strategiile serviciilor secrete, iar cei puși să implementeze diversele proiecte de putere sunt ”securici”, deci agenți acoperiți coordonați ”prin manetă”.Un editorial semnat Cozmin Gușă.

Să vă închipuiți așadar o uriașă rețea de decizie și control ce acoperă România, compusă din mai multe rețele aparținând fiecărui serviciu secret, care se interconectează doar la vârf, și doar atunci când e necesar. Asta ar putea da impresia de siguranță și predictibilitate, deci un mediu concentraționar, dar propice implementării unor proiecte de dezvoltare, însă tocmai acestea lipsesc, deoarece oamenii de la capetele manetelor nu au capacitatea intelectuală și profesională ca să gândească în acest spirit. SECURISTANUL nostru rămâne așadar doar un loc în care autoritatea se exercită excesiv, dar în mod haotic, dovadă fiind dezastrul din mediul administrativ, educație, sănătate, transporturi, finanțe, ș.a., totu-i la fel de făcut praf ca mediul politic, a cărui decădere o monitorizăm zilnic pe ecranele televizoarelor, telefoanelor sau computerelor.

Citește continuarea pe Solid News

Mai multe articole despre:
cozmin gusa solid news gusa gold