MENIU

Gușă: Imixtiunea necorespunzătoare a presei în scandalul DNA ne face mult rău

Ingerința necorespunzătoare a presei într-un scandal precum cel creat în jurul DNA ne face mult rău, atenționează consultantul politic Cozmin Gușă, amintind că atât la conferința de presă a Laurei Kovesi, cât și la cea a lui Klaus Iohannis, a existat câte un reprezentant al mass-media care a încercat să-și hărțuiască interlocutorul.

”Social-democrații au căzut victime ale propriului proiect. Au consultanți foarte slabi. Este complicat când niște structuri politice nu-și fac singuure strategia și sunt prizoniere ale unor consultanți. Cu strategia pe care au început-o în această săptămână și-au înscris autogoluri. Un spin doctor a reușit într-un mod destul de simplu să întoarcă meciul”, a explicat Cozmin Gușă.

Consultantul politic scoate în evidență că atât miercuri, la conferința de presă a șefei DNA, Laura Codruța Kovei, cât și joi, la cea a președintelui Klaus Iohannis, a existat câte un jurnalist,- ieri Tolontan, azi Sorina Matei - care, în mod neobișnuit pentru comportamentul de jurnalist, a dorit să-și hărțuiască interlocutorii.

”Ar putea să se gândească cineva că între cei doi ar putea exista un numitor comun. Umbla o glumă pe Internet: Tolo+Soneria = F.C. Prim Team, unde 'F.C.' nu vin de la 'football club', ci pot fi niște inițiale. Cine disturbă conferințe de presă foarte serioase? N-a fost bine ce s-a întâmplat la Cotroceni. Președintele a fost politicos și a reacționat corect. Ieri, Kovesi, așteptându-se la așa ceva, a afișat mai multă răbdare”, a afirmat Cozmin Gușă.

Imixtiunea necorespunzătoare a presei în acest scandal ne face mult rău, arată consultantul politic.

”Mass-media trăiesc pentru că oameni de diverse facturi le urmăresc. În momentul în care, conștiente fiind de niște minciuni, doar manipularea contează... dacă ar fi existat Clubul Român de Presă, imperfect cum era, s-ar fi devoalat toate aceste structuri subterane”, a precizat Gușă.

Consultantul politic atrage atenția că într-un stat calamitat politic și din punct de vedere al Justiției, media a ajuns să aibă rolul primordial, iar dacă nu și-l face în baza misiunii pentru care a fost concepută ajungem la aceste monstruoase ”valuri” precum cele care acum s-au creat.

”Am ajuns ca ministrul Justiției să fie chemat din Japonia ca să spună nimic, doar pentru că la televizor se vorbise ceva. Scandalul a fost creat cu un scop, dar a ajuns altundeva. Este ca în aikido - energia adversarului a fost condusă în cu totul altă parte. Aproape din nimic, lucrurile vor lua o altă tendință”, a afirmat Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
DNA justiţie iohannis conferinta presa scandal dna