MENIU

Grupare uriașă de CLONARE DE CARDURI, destructurată. Mega-percheziții în România și SUA

Grupare uriașă de CLONARE DE CARDURI, destructurată. Mega-percheziții în România și SUA

Cooperare la nivel înalt pentru destructurarea unei rețele infracționale de amploare! Autoritățile române și americane au acționat simultan pentru a pune capăt unei grupări care spăla bani prin infracțiuni informatice și care clona carduri. Mai multe descinderi în Iași și în California au dus la confiscarea unor sume și bijuterii în valoare de aproape un milion de dolari. 

Polițiștii din Galați și Iași, împreună cu agenții americani, au coordonat descinderi simultane în România și California. În județul Iași, au fost efectuate 10 percheziții, iar în California, alte 3.

Gruparea era activă din 2021, iar din ea făceau parte atât români cât și bulgari. Indivizii foloseau diferite metode pentru a copia datele cardurilor bancare. Astfel, peste un milion de dolari au fost retrași ilegal din conturile unor rezidenți americani.

Gruparea, formată din cetățeni români și bulgari, a folosit echipamente sofisticate pentru a clona datele de pe cardurile bancare, iar o parte din banii furați ar fi ajuns în România chiar prin poștă.

O parte din bani era folosită pentru achiziționarea de bunuri valoroase, atât în Mexic, cât și în România. Oamenii legii au confiscat sume impresionante: peste 200.000 de euro și 192.000 de dolari în România, 550.000 de dolari în California. Acolo au fost găsite și bijuterii în valoare de 38.000 de dolari. În România, trei suspecți sunt acum sub control judiciar. 

Mai multe articole despre:
clonare carduri perchezitii romania sua