MENIU

Grupare infracțională specializată în trafic de persoane, destructurată de DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2015-2016, pe raza județului Bistrița-Năsăud s-a constituit un grup infracțional organizat care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, dar și conducători auto care, prin înșelăciune sau prin amenințări cu acte de violență, erau determinați să transporte mai mulți suspecți, membrii ai grupului, în Turcia.

Procurorii au arătat că în respectiva locație, copiii minori ai membrilor grupului erau determinați să cerșească în locuri publice, iar pe conducătorii auto recrutați, prin inducere în eroare, i-au transferat unor grupări infracționale turcești.

S-a reținut că membrii grupului infracțional din Turcia le-au determinat pe persoanele vătămate, racolate de pe raza județului Bistrița-Năsăud, să efectueze transporturi, sub amenințare, din localitatea Izmir din Turcia până la granița vestică a Turciei.

Victimele transportau cetățeni de origine siriană, persoane de sex masculin și feminin, precum și copii, membrii grupului obținând în acest fel sume mari de bani.

Ulterior, cetățenii de origine siriană au fost introduși ilegal în spațiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia-Grecia-Macedonia-Serbia, prin România sau Ungaria.

La sediul DIICOT vor fii aduși, în vederea audierii, un număr de 9 suspecți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Cluj-Napoca, IPJ Bistrița-Năsăud și Inspectoratului Județean de Jandarmi Gelu Voievod din Bistrița-Năsăud.

prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Mai multe articole despre:
DIICOT procurori trafic de persoane sirieni