MENIU

Groapa de gunoi din Arad, în FLĂCĂRI! PERICOL de extindere din cauza vântului - Degajări mari de FUM

INCENDIU puternic la groapa de gunoi din Arad! PERICOL de extindere a flăcărilor

Incendiu violent la groapa de gunoi din Arad! Zeci de pompieri intervin și duminică, la mai multe ore de la izbucnirea focului, pentru a limita extinderea provocată de vântul puternic. Au fost emise mesaje RO-Alert pentru localitățile din calea degajărilor mari de fum. Salvatorii au anunțat că este posibil ca operaţunea de stingere să mai dureze.

Potrivit ISU Arad, incendiul de la groapa de gunoi a izbucnit în zona CET. Sâmbătă seară au intervenit trei echipaje de stingere a Detașamentului Arad cu trei autospeciale, un ofițer si 10 subofițeri cu sprijinul unui număr de 10 angajați ai operatorului economic și utilaje, relatează realitateadearad.net.

Incendiul se manifesta pe aproximativ 2.000 de metri pătrați, dar se dezvoltă cu repeziciune din cauza vântului puternic.

Salvatorii au solicitat mai multe camioane cu pământ pentru a acoperi zonele stinse, ca focarele subterane să nu se reaprindă. 

ISU Arad a anunțat că se transmit mesaje Ro-Alert pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a avertizat că „problema mare este vântul deosebit de puternic”.

„Este o intervenţie dificilă şi din cauza înălţimii deosebite a gropii şi a faptului că apa intră greu printre gunoaie, noi stingem la suprafaţă, dar focul se reaprinde din nou”, a declarat oficialul ISU Arad.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza incendiului, dar se ia in calcul posbilitatea autoaprinderii din cauza temperaturilor ridicate.

Este al doilea incendiu la groapa de gunoi din Arad în această săptămână, după ce miercuri, focul a fost stins după şase ore.