MENIU

Greutatea ideală: Calculați-vă greutatea în funcție de înălțime

Greutatea ideală este mai greu de atins, dar cu puțin efort și câteva cunoștințe, nimic nu este imposibil. Iată câteva puncte de reper care vă vor face poate să vă gândiţi de două ori înainte de a tinde spre perfecţiunea corporală, care nu este întotdeauna accesibilă!

Greutatea ideală poate varia de la o persoană la alta și poate depinde de o mulțime de factori, de la cei genetici și până la cei care țin de alimentație sau stilul de viață.

În general, medicii recomandă un calcul minuțios al indicelui de masă corporală pentru a stabili care este greutatea ideală a fiecărei persoane. Un număr de kilograme ideal nu trebuie confundat cu o stare de sănătate perfectă, ci trebuie adaptat în funcție de necesitățile fiecăruia dintre noi.

Greutatea ideală diferă de la persoană la persoană și nu există un tipar în acest sens. Este important să vă simțiți bine în pielea voastră indiferent de numărul de kilograme, dar și să puneți mare preț pe starea voastră de sănătate care ar putea depinde de greutatea corporală. Nu vă suprasolicitați organismul având ca scop obținerea unei greutăți ideale, ci disciplinați-vă treptat în acest sens.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Cum calculăm greutatea ideală:

Împărțiți valoarea greutății dvs. (exprimată în kilograme) la pătratul valorii înălţimii (exprimate în metri) pentru a calcula greutatea ideala. Veți obține astfel indicele masei corporale (IMC), parametrul de bază ce permite să apreciați corespunzător dacă sunteți sau nu corpolenți.

O femeie de 60 kg, măsurând 1,60 m, va avea un indice corporal de 23,5.
IMC = 60:(1,60 X 1,60) = 60: 2,56 = 23,5

Când IMC este cuprins între 18,5 si 25, se consideră că greutatea este normală. Sub valoarea de 18,5, câteva kilograme în plus n-ar strica. În schimb, peste 25 începem să vorbim despre un surplus de greutate: între 25 si 30 apar riscurile pentru sănătate, iar peste 30, pericolul este net.

Cât despre valori peste 40, situația devine chiar foarte alarmantă!

Prin urmare, slăbirea devine o necesitate pentru toate persoanele care au un IMC mai mare de 30. Între 25 si 30, problema se discută în funcție de localizarea grăsimii. Dacă se află mai degrabă pe abdomen si pe partea superioară a corpului, vorbim de obezitate androidă, iar dacă se menține pe nivelul coapselor, de obezitate ginecoidă.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Pentru a vă face o idee generală, aveți posibilitatea să calculați raportul dintre circumferința taliei și cea a șoldurilor. Stând în picioare, măsurați cu un centimetru de croitorie perimetrul taliei, la nivelul buricului, iar valoarea o împărțiți la cea a circumferinței șoldurilor, măsurate unde sunt mai largi. Acest raport trebuie să se situeze între 0,64 și 0,85 la femei și între 0,85 și 1 la bărbați. Valori mai mici decât acestea nu reprezintă o dramă, chiar în condițiile unui exces ponderal.

Cifrele superioare semnalează, din contră, o obezitate de tip android, care poate genera diverse complicații. Se impune neapărat regimul de slăbire.

Cele mai frecvente probleme de sănătate favorizate de surplusul de greutate sunt hipertensiunea arterială, diabetul, disfuncțiile cardiace, respiratorii, dificultăți la mers etc.

Înaintea unui regim de slăbire sunt necesare consultarea unui medic si efectuarea unui set complet de analize. Adoptarea dietei pentru greutatea ideală se face în funcție de rezultatele examenelor chimice.

Citește continuarea aici

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Mai multe articole despre:
greutate ideala inaltime