MENIU

GREȘELI la vaccinare - Mai mulți germani au primit 5 doze de vaccin anti COVID-19 în loc de una singură. Ce REACȚII au avut

Opt angajați ai unui azil de bătrâni din Germania au fost vaccinați din greșeală cu 5 doze odată în loc de una singură. Jumătate dintre aceștia au fost internați rapid în spital.

 

Opt angajați ai unui azil de bătrâni din Stralsund au primit de cinci ori mai multe doze de vaccin anti COVID-19. Patru dintre ei au fost internați în spital preventiv și sunt monitorizați, transmite FAZ.de.

Incidentul s-a petrecut chiar la startul vaccinării în toată Uniunea Europeană, duminică, 27 decembrie. A fost o greșeală la prepararea vaccinului înainte de injectarea propriu-zisă. 

Cei opt angajați au făcut parte dintre cei aleși să fie vaccinați prioritar cu BioNTech-Pfizer, care a început să fie administrat în masă în Germania, de sâmbătă, 26 decembrie.

După incident, cele șapte femei și un bărbat au fost trimiși acasă. Ei au vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani. Totuși, patru dintre ei au avut nevoie de internare. Ei sunt în continuare monitorizați atent. Au prezentat simptome asemănătoare gripei.

Administratorul raional al districtului Vorpommern-Rügen, Stefan Kerth (SPD), în care se află căminul de bătrâni, a transmis că „regretă profund acest incident”.

„Acest caz particular se datorează erorilor umane. Sper că toți cei afectați nu vor avea efecte secundare grave”, a declarat șeful districtului, Stefan Kerth.

Trei dintre cei patru au fost deja eliberați din spital luni după-amiază. O singură persoană primește în continuare tratament, având simptome ușoare.

Se știe că doze mai mari din vaccinul Pfizer Biontech au fost administrate în timpul testărilor pentru a studia reacțiile posibile și eficiența serului. Doza uzuală de vaccinare este de 30 micrograme.

Reprezentanții laboratorul german BioNTech, a asigurat publicul, încă de dinaintea începerii campaniei de vaccinare că administrarea unor doze mai mari decât cele standard nu a dus efecte adverse în timpul testării.

Potrivit informațiilor producătorului Biontech, nu au fost consecințe grave, nu au fost raportate evenimente adverse permanente. Reacțiile locale la locul injectării și simptomele asemănătoare gripei depind de cantitatea din doza respectivă și sunt în general ușoare până la moderate și trecătoare.

O purtătoare de cuvânt a Biontech a transmis că în cadrul testelor s-au administrat cantități de până la 100 micrograme fără consecințe grave. Doza uzuală de vaccinare este de 30 micrograme. 

„Un flacon cu vaccinul anti COVID-19 are mai multe doze, iar conținutul său trebuie diluat înainte de utilizare”, potrivit producătorului vaccinului.