MENIU

Greșeala care i-a costat viața: unde era montată centrala termică în apartamentul în care o familie întreagă din Bistrița a murit

Greșeala care i-a costat viața: unde era montată centrala termică în apartamentul în care o familie întreagă din Bistrița a murit

Trei membri ai unei familii într-un bloc din Bistrița au murit, din cauza unei scurgeri de gaze. Abia veniseră din Spania, pentru un eveniment în familie.

Trei oameni au murit, sâmbătă, în apartamentul lor din Bistrița, din cauza unor scurgeri de gaze în locuință, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Bistrița Năsăud.

Doi soți de 50 de ani și fiica lor de 27 de ani au fost găsiți decedați în apartamentul lor de pe o stradă din Bistrița Năsăud, după ce s-ar fi intoxicat cu gaz metan. Se pare că cei trei care locuiau în Spania au venit acasă pentru un eveniment de familie și urmau să se întoarcă în Peninsula Iberică.

Alerta a fost dată în jurul orei 21:00, de un vecin, căruia i s-ar fi făcut rău în cursul zilei de ieri și chiar ar fi ajuns la spital, scrie Bistrițeanul. Când s-a întors de la spital, acesta ar fi bătut la ușa vecinilor săi, de unde venea un miros de gaz metan, iar când a constatat că nu răspunde nimeni a alertat autoritățile.

Potrivit ISU, un apel înregistrat sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, la 112 anunța că în scara unui bloc de pe strada C.R. Vivu din Bistrița se simte miros de gaz, fiind solicitată intervenția echipajelor specializate.

La fața locului au fost direcționate echipaje de pompieri și de la furnizorul de gaz metan, care au constatat că sesizarea se confirmă, fiind detectată o concentrație mare de gaz metan.

„Din păcate, în momentul în care s-a asigurat accesul în interiorul apartamentului la intrarea căruia s-a detectat o concentrație mare de gaz metan, echipajele de intervenție au găsit trei persoane (două femei și un bărbat) fără semne vitale”, a transmis ISU.

O parte dintre locatari s-au autoevacuat, iar pompierii au evacuat restul persoanelor rămase în apartamente.

Centrala termică era montată în balconul apartamentului, având sistemul de evacuare în exterior.