MENIU

Grefierii au intrat în grevă spontană. Ce solicitări au angajații din tribunale

Greva grefierilor

Grefierii din toată țara își întrerup activitatea, vineri, timp de 3 ore, anunțând că este vorba despre un "protest spontan" în fața sediilor instanțelor sau parchetelor.

Grefierii din toată țara își întrerup activitatea, vineri, între orele 10:00 și 13:00, anunțând că este vorba despre un "protest spontan" în față sediilor instanțelor sau parchetelor, potrivit Asociației Grefierilor din România. La București, grefierii anunța un miting în față sediului Ministerului Justiției.

"Pentru recunoașterea, apărarea drepturilor și intereselor categoriei profesionale a grefierilor, grefieri arhivari și registratori, grefieri statisticieni și grefierii documentariști din cadrul instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea, întrerupem activitatea în data de 07.10.2016 între orele 10-13, prin protest spontan în toate orașele din țara, în față sediilor instanțelor sau parchetelor, atât grefieri de instanțe cât și cei din cadrul parchetelor, simultan cu desfășurarea mitingului la București", arată Asociația Grefierilor din România, într-un comunicat citat de Mediafax.

Sindicaliștii îi invită pe grefierii din cadrul instanțelor și parchetelor din toată țara să se unească și să se ralieze protestelor din țara pentru susținerea Federației Naționale Sindicale Projust, care vineri, între orele 10-13, pichetează sediul Ministerului Justiției la București.

Scopul acestor manifestări constituționale și legale este determinat de necesitatea îmbunătățirii situației profesionale și economice a grefierilor, parte esențială a sistemului judiciar.

Mai multe articole despre:
justiţie grefieri