MENIU

Grecia, la un pas de prăpastie. Ce conţine lista cu reforme propusă de Alexis Tsipras

Aroganța guvenului grec, taxată de europeni

Grecia le-a trimis creditorilor sai mult asteptata lista de reforme prin care guvernul condus de Alexis Tsipras va produce un surplus bugetar in acest an, scrie Europolitics.ro.

Prin aceasta mutare, Tsipras spera ca va debloca banii de care Grecia are nevoie ca sa isi plateasca datoriile catre FMI pe 9 aprilie si sa nu intre in incapacitate de plata.

UE si FMI vor dezbate aceasta lista in acest weekend.Atena nu a indicat daca cel mai recent plan de reforme cuprinde un program mai amplu decat lista anterioara de sapte propuneri cu privire la combaterea problemelor generale precum evaziunea fiscala din sectorul public.

Spre deosebire de propunerile anterioare, de data aceasta, planul ar cuprinde masuri care sa mareasca veniturile bugetare cu 3 miliarde de euro in acest an insa nu include si masuri de austeritate precum reducerea salariilor din sectorul bugetar sau scaderea pensiilor.

Marea provocare este ca Atena sa le demonstreze creditorilor sai ca este angajata la reforme structurale si ca masurile sale nu o vor deraia de la tintele bugetare. Desi Grecia inca poarta de gat riscul intrarii in incapacitate de plata fara ajutor financiar rapid, starea de asteptare si relatiile dintre Grecia si creditorii sai s-au imbunatatit simtitor in ultimele zile. Mai multe...

Mai multe articole despre:
Grecia Alexis Tsipras