MENIU

Grecia, cu un pas în groapă. Premierul Alexis Tsipras respinge oferta FMI

Tsipras, intransigent

Premierul elen respinge oferta creditorilor, spunând în Parlamentul țării că Grecia nu va accepta condiţii umilitoare.

Atena nu va accepta condiții umilitoare pentru a debloca ultima tranșă din împrumutul ce ar salva țara. Acesta este mesajul transmis de premierul elen Alexis Tsipras în plenul Parlamentului grec. Negocierile au ajuns în impas, întrucât creditorii refuză să introducă în acord o clauză ce va permite reducerea datoriilor elene, spune premierul elen.

În ziua în care trebuia să continue negocierile la Bruxelles pentru salvarea țării de la colaps, premierul elen a anulat întâlnirea programată cu creditorii internaționali. A rămas la Atena pentru a îi informa pe parlamentarii greci despre planurile sale.

Alexis Tsipras: „Sub nicio formă nu vom accepta o înţelegere ce nu include posibilitatea restructurării datoriei, pentru a putea intra curând şi în siguranţă pe pieţe. Deși negocierile sunt în impas, s-ar putea ajunge la un acord în curând".

El a catalogat drept absurdă propunerea creditorilor privind reducerea datoriei. Viziunea lui Alexis Tsipras e împărtășită și de colegii săi de partid, potrivit Digi24.ro.

Dimitris Papadimoulis, parlamentar Syriza: „Prioritatea absolută pentru guvernul şi poporul grec e să ajungă la o soluţie bună, care să ajute economia să crească şi societatea să supravieţuiască".

De partea cealaltă, aleșii din opoziție se tem că Atena intră în criză de timp.

Mai multe articole despre:
Grecia faliment Grecia