MENIU

Grecia, țara cu cea mai mare rată a șomajului din Europa

<p>Ajutorul de şomaj, obţinut de o rom&acirc;ncă &icirc;n instanţă</p>

Rata şomajului a ajuns la 9,8%, în octombrie, pentru prima dată din 2011, după ce în septembrie aceasta era de 9,9%, potrivit raportului Eurostat. România se află în primele şapte ţări din Uniunea Europeană cu cea mai mică rată a şomajului, arată statisticile ofiaciale. În Spania şi Grecia, de pildă, şomajul este de patru ori mai mare. Avem probleme însă la capitolul joburi pentru tineri. Cei care au sub 25 de ani îşi găsesc greu un loc de muncă. 

Cehia, Germania, Regatul Unit, Ungaria, Malta şi Polonia sunt ţările cel mai puţin afectate de şomaj. Ţara noastră se află pe locul şapte în acest top, cu o rată a şomajului de 5,8 procente. 

La acest capitol, cel mai rău se situează [INTRA CARTON 2] Croaţia, Spania şi Grecia. Grecii îşi găsesc greu un loc de muncă, în condiţiile în care şomajul atinge peste 23% dintre cei cu drept de muncă. 


De altfel, tema şomajului în rândul tinerilor reprezintă o prioritate la nivelul Uniunii Europene, reprezentând un subiect cvasi-permanent la summiturile de la Bruxelles. 

În prezent, pe piaţa muncii din România sunt 19 mii de joburi disponibile, potrivit Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă. Cele mai multe se găsesc în Bucureşti, Sibiu, Arad şi Prahova. În Bacău sunt însă disponibile doar 22 de joburi, iar în Mehedinti 18. 

Mai multe articole despre:
Grecia şomaj