MENIU

Greșelile care agravează răceala și gripa. Ce avertizări au specialiștii!

Inevitabil, un adult se va confrunta în general cu 4-5 răceli de-a lungul unui singur an, iar în cazul copiilor, numărul crește până la 8. Iată ce nu trebuie să faci pentru a agrava răceala și gripa.  

Ignorarea simptomelor timpurii este una dintre cele mai comune greșeli care agravează majoritatea afecțiunilor, inclusiv virozele respiratorii sau gripa. Specialiștii avertizează asupra tratării corespunzătoare a simptomelor încă de la apariția acestora și evitarea unor greșeli comune care pot agrava și prelungi o simplă răceală și gripă.

De asemenea, aceștia sunt de părere că antibioticile nu tratează orice răceală. În cazul în care ai o infecție bacteriană, aceasta se va trata în majoritatea cazurilor cu antibiotic, însă infecțiile pot fi provocate și de fungi sau virusuri care nu răspund la acest tip de tratament. Astfel, administrarea acestora atunci când nu este cazul duce la dezvoltarea unei rezistenţe la viitoarele infecții. Pentru că antibioticele nu fac diferența între bacteriile care au produs infecția și cele benefice organismului, orice astfel de tratament produce un dezechilibru al florei intestinale, bucale și scăderea rezistenței organismului.

Potrivit doctorulzilei.ro, atunci când ești răcit te poți confrunta cu un apetit mai scăzut și chiar refuzul de a consuma lichide, însă acestea pot determina lipsuri în organism și chiar prelungirea răcelii. Mai mult decât atât, spray-urile nazale trebuie utilizate cu precauție deoarece acestea, folosite pe o perioadă mai lungă de 3-4 zile, cauzează inflamarea și iritarea membranelor nazale, înrăutățind astfel respirația. Încearcă să te odihnești mai mult deoarece odihna este cheia în tratamentul răcelii.