MENIU

Greșeli banale care îți transformă cafeaua în otravă pentru organism

Dacă cumperi cafea măcinată, păstrezi cafeaua în ambalajul original după deschidere sau bei cafeaua prea de dimineață poți transforma cafeaua în otravă pentru organism. Află ce spun experții în chimie alimentară despre aceste obișnuințe nocive.

Experții în chimie alimentară sunt de părere că aceste greșeli pot contribui la apariția stresului oxidativ și a diferențelor inflamații în organism. Cafeaua nu trebuie să fie măcinată, dar nici să o păstrezi în ambalajul original după deschidere. Aceasta trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul. Astfel, cafeaua îşi va păstra propietățile în ceea ce privește sporirea antioxidanților în corpul uman.

Specialiștii recomandă ca ceașca de cafea să fie băută undeva între orele 10 și 12 dimineața, pentru că atunci scade nivelul de cortizol din organism și simțim nevoia de un puls de energie. De asemenea, aceștia sunt de părere că 225 ml pe zi este de ajuns pentru organism.

În cazul în care depășești această cantitate, poate duce la efecte nedorite, mai ales în cazul în care suferi de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian. Conform floaredetei.ro, cofeina și diferiții acizi din boabele de cafea vă pot irita stomacul și mucoasa intestinului subțire.

Medicii, în general, sfătuiesc pacienții care au probleme cu stomacul, gastrita sau ulcerul să evite cafeaua complet.