MENIU

Grav accident rutier. Un pieton a murit pe loc după ce a fost lovit de un șofer băut

Un grav accident rutier s-a produs duminică seara pe Drumul Național 65A, în apropierea localității Căldăraru din județul Argeș. Un bărbat în vârstă de 79 de ani a fost lovit mortal de un autovehicul condus de un șofer care se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto a părăsit inițial locul accidentului, însă s-a prezentat ulterior la fața locului.

Cum s-a întâmplat tragedia

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești au constatat că șoferul implicat, un bărbat de 49 de ani din Albota, conducea autoturismul din direcția Miroși spre Costești. În circumstanțe încă neclare, acesta a acroșat un pieton care se deplasa pe marginea drumului, în aceeași direcție de mers. Impactul a fost fatal pentru bătrânul de 79 de ani, care a decedat pe loc.

După accident, șoferul a fugit de la fața locului, însă ulterior s-a întors și a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare peste limita legală de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice pentru determinarea alcoolemiei exacte.

În urma incidentului, pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal sub acuzațiile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără aprobarea autorităților și refuzul recoltării probelor biologice. Ancheta este supravegheată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc tragicul accident și pentru a lua măsurile legale necesare.

„Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti, s-a stabilit că bărbatul de 49 de ani, din Albota, care conducea un autoturism pe DN 65A, pe raza comunei Căldăraru, circulând din direcţia Miroşi către Costeşti, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, a acroşat un bărbat de 79 de ani, din Căldăraru, care se deplasa pe marginea drumului, în aceeaşi direcţie. În urma accidentului a survenit decesul bărbatului de 79 de ani", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Verificările sunt în desfășurare, iar autoritățile încearcă să clarifice exact modul în care s-a produs evenimentul rutier, urmând să stabilească responsabilitățile legale care se impun.