MENIU

Grădiniţele de lux : cel mai mare “tun” din banii publici ai Ploieştiului!

De aproximativ două luni, primarul Ploieştiului, Adrian Florin Dobre (PNL), uimeşte opinia publică prin încăpăţânarea de a introduce pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local, două proiecte extrem de controversate: construirea a două grădiniţe pentru copii (una cu program prelungit şi una cu program normal), finanţate din…….fonduri europene!

Încăpăţânarea edilului este justificată de numărul mic de locuri în raport cu cererea în grădiniţele de stat din Ploieşti. O intenţie nobilă am putea spune, dacă nu am fi descoperit mai multe lucruri la limita legii sau care ar putea ajunge chiar şi în sfera penalului!

Iniţial, în 2018, când aleşii locali au aprobat primele proiecte privind construirea celor două grădiniţe se vorbea despre o contribuţie de 2% din bugetul local, restul banilor urmând să vină din fonduri europene.

Doar că edilul revine cu mai multe proiecte care chipurile „reactualizează indicatorii economici” pentru cele două construcţii, iar contribuţia de la bugetul local ajunge la…68, repectiv 92%!

Material integral pe Realitatea de Prahova.

Mai multe articole despre:
adrian dobre primar ploiesti