MENIU

Google Chromecast! Cum iti transformi televizorul intr-unul inteligent

Pe piata au aparut tot felul de gadgeturi care promit sa iti transforme televizorul intr-unul inteligent. Fie ca iti asigura o interfata Android sau Windows, acestea iti ofera posibilitatea de a rula filme, seriale si jocuri direct pe televizor, controlate cu smartphone-ul, tableta, mouse sau tastatura pe bluetooth. O alternativa foarte ieftina, de numai 199 lei, si optima din punct de vedere al raportului pret-calitate este Chromecast, un dongle lansat de Google si pe care il gasiti acum si in Romania.

Chromecast-ul iti permite, in esenta, sa rulezi pe televizorul de acasa tot continutul de pe Youtube, folosind telefonul, tableta sau calculatorul drept telecomanda. Nu trebuie decat sa incarci pe telefon aplicatia dedicata si apoi, de fiecare data cand vei cauta un clip video, indiferent de natura acestuia, il vei putea rula direct pe televizor.

Iti trebuie, bineinteles, un router wireless la care sa legi ambele dispozitive (Chromecast-ul si gadgetul folosit ca telecomanda). Cert este ca, dupa ce le-ai instalat, in numai cateva minute, o sa vezi cat de naturala devina experienta Youtube.

Cu Chromecast mai poti, de asemenea, sa transferi tot continutul de pe calculator sau laptop direct pe TV. Nu trebuie decat sa instalezi pe browser-ul Chrome add-on-ul dedicat si vei putea rula pe ecranul mare filme, seriale, fotografii etc. Vei avea un mic lag fata de calculator, insa este unul acceptabil.

Pentru Chromecast au aparut tot felul de aplicatii. Le gasesti pe pagina speciala deschisa de Google. Printre ele se afla una excelenta, TED. Aceasta iti permite sa vezi pe ecranul TV toate discutiile de pe cunoscutul site de dezvoltare personala. Nu uita sa iti setezi limba romana la subtitrare si vei avea, astfel, toate conferintele TED direct pe TV.

Citeste continuarea materialului si vezi si tutorialele video, pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
lansare preţ google GadgetReport.ro chromecast