MENIU

Gogoşari umpluţi cu conopidă. Iată ce trebuie să le pui pentru a se menţine crocanţi şi aromaţi

Gogoşari umpluţi cu conopidă. Iată ce trebuie să le pui pentru a se menţine crocanţi şi aromaţi

Legumele ne furnizează o importantă cantitate de nutrienţi de calitate, de care organismul nostru are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali.  Anul acesta a fost foarte roditor iar solarul nostru abundă de legume care aşteaptă să fie recoltate. Este toamna, iar cum iarnă urmează să vină, trebuie să ne facem provizii pregătind legumele sub diferite reţete. Aceşti gogoşari umpluţi cu conopidă vor fi crocanţi , dulci şi acrişori ideali să fie serviţi lângă o friptură şi un pahar de vin.

Ingrediente:

5 kg de gogoşari
3 kg de conopidă
zahăr brun
sare neiodată pentru murături
condimente de murături
oţet de 9 grade

Mod de preparare:

În primul rând, trebuie să spălăm şi curăţăm de cotoare şi seminţe gogosarii şi îi punem cu gura în jos la scurs. Spălăm conopida bine sub jet de apă şi îi desprindem buchetele. O ţinem o jumătate de oră în apă cu oţet să iasă toate impurităţile din ea. După trecerea timpului o scoatem din apă şi o lăsăm la scurs. Începem să umplem gogoşarii cu bucheţele de conopidă până terminăm de umplut toţi gogosarii. Anterior sterilizăm borcanele.

Pumem gogosarii umpluţi cu conopidă în borcane şi la un borcan de 800 g adăugăm o lingură de sare, 2 linguri de zahăr, 100 ml de oţet, condimente pentru murături şi umplem cu apă. Capsăm bine borcanul. Aşa se face cu toţi gogosarii pe care îi avem. Băgăm borcanele la cuptor pentru 40 de minute să se sterilizeze bine. După sterilizare oprim focul iar borcanele fierbinţi cu gogoşarii umpluţi cu conopidă le punem într-o pătură groasă şi împăturim bine, scrie sanatatea.ro.

Le lăsăm până a două zi când ele se răcesc. Punem borcanele în cămara răcoroasă şi întunecată, cu gura în jos. Acum veţi avea la iarnă o reţeta de gogoşari dulce, acrişori şi foarte delicioşi, pe care îi puteţi servi ca şi garnitură la aproape orice fel de mâncare!