MENIU

Giorgia Meloni îi taie avântul lui Putin. Viitorul premier italian l-a numit "țar în stil SOVIETIC"

Meloni Profi Media

Giorgia Meloni îl atacă dur pe Vladimir Putin, după anunțul triumfalist privind anexarea regiunilor speratiste din Ucraina. Gestul liderului rus este o amenințare pentru întreaga lume și nu trebuie tolerat, a declrat cea care luna vitoare urmează să devină viitorul premier al Italiei. 

Decizia Rusiei de a anexa patru regiuni ucrainene ”nu are nicio valoare juridică şi politică”, denunţă vineri Giorgia Meloni, care urmează să fie nominalizată premier luna viitoare, relatează AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin ”îşi demonstrează încă o dată viziunea neo-imperialistă în stil sovietic, care ameninţă securitatea întregului continent european”, acuză, într-un comunicat Giorgia Meloni. Ea îndeamnă la o unitate a Occidentului împotriva acţiunilor Rusiei.

Declarația este și o lovitură de imagine, Meloni fiind acuzată, prin prisma discursului său anti-UE, drept o exponentă a intereselor Rusiei. Liderul de dreapta i-a transmis și președintelui ucrainean un mesaj de susține și încurajare, afirmând că are tot sprijinul Italiei.

Mai multe articole despre:
georgia meloni putin tar sovietic