MENIU

Gigi Becali a cumpărat 30 de hectare în Africa - Ce investiții face patronul FCSB pe continentul negru

Gigi Becali a cumpărat 30 de hectare în Africa

Gigi Becali, cunoscut pentru spiritul său antreprenorial și pasiunea pentru fotbal, își extinde orizonturile de afaceri în Africa, unde a achiziționat 30 de hectare de teren. Cu o viziune ambițioasă, patronul FCSB își propune să investească în proiecte ce vizează construcția de biserici în țări precum Uganda, Congo, Rwanda și Burundi. 

Gigi Becali a surprins din nou printr-o serie de investiții neobișnuite. De această dată, omul de afaceri și-a îndreptat atenția către Africa. Recent, a donat 450.000 de euro pentru construirea de biserici ortodoxe în Rwanda. De asemenea, a contribuit cu sute de mii de euro în alte trei țări (Uganda, Congo și Burundi) și are în plan să deschidă o academie de fotbal pe continentul african.

Gigi Becali a dezvăluit că a cumpărat aproximativ 30 de hectare de teren în Uganda, unde intenționează să construiască o academie de fotbal, scrie money.ro. Planul său este să creeze o „pepinieră” pentru viitorii sportivi africani, oferindu-le tinerilor o șansă la o carieră internațională în sport. Cu toate acestea, Becali recunoaște că inițiativa nu este lipsită de provocări: „Mă gândeam să fac acolo academie, dar e greu. Cine se duce antrenor acolo?”, a declarat el.

Motivul pentru care Viktor Orban spune că și-ar dori mai mulți sportivi români de succes

Patronul FCSB a accentuat necesitatea introducerii unui program riguros pentru jucătorii tineri, în contextul provocărilor sociale din zonă:  „E sărăcie, îi iei la 14-15 ani și le faci program. Opt ore de somn, trei ore masă și restul le dai mingea. Nici televizor, nici nimic. Când te scoli, începi să pasezi, când mănânci, ții mingea…”, a explicat el.

Gigi Becali a făcut investiții substanțiale în promovarea valorilor creștine în Africa. Acum patru ani, a ridicat o mănăstire ortodoxă în Uganda și a sprijinit îngrijirea a sute de copii din orfelinate. Recent, el a finanțat construcția unor biserici ortodoxe în Congo și Rwanda, ultima dintre acestea fiind realizată sub îndrumarea părintelui Nectarie, un misionar român dedicat activităților religioase din această regiune.

„Am dat bani în Rwanda, Congo și Burundi. Fac biserici ortodoxe acolo. Fac misiune creștină. Am trimis arhitecți, ingineri și pictori, iar africanii au învățat imnul României în semn de mulțumire”, a declarat afaceristul. Acesta consideră că ajutorul acordat celor aflați în nevoie este o cale spre mântuire: „Dacă vrei să faci binele, trebuie să vezi cum oamenii mor de foame și de sete acolo și tu aici ai bogății” a spus Gigi Becali.

Violenta psihică în cazul Marina Almășan - Georgică Cornu, recunoscută de judecători. Detalii șocante din motivarea instanței