MENIU

Schimbare de STRATEGIE a Amazon: Gigantul american va deschide în SUA o rețea de hypermarket-uri

Compania americană de comerț online Amazon

Gigantul online Amazon va avea și o prezență fizică și va deschide în SUA mai multe hypermarket-uri, care vor vinde diverse produse, de la mâncare și haine, până la electrocasnice și articole pentru casă.

Potrivit scrie Wall Street Journal, citat de HotNews.ro, este de așteptat ca primele magazine să fie amplasate în state precum Ohio și California și vor avea suprafețe de aproximativ 2.800 mp, în medie de trei ori mai mici decât cele mai multe dintre magazinele de tip ”department stores” existente.

Nu se știe ce mărci se vor regăsi în magazine, dar cu siguranță vor fi unele mărci proprii ale Amazon, compania având deja la vânzare în online o serie de mărci proprii dezvoltate cu companii partenere.

Planurile nu sunt încă definitivate, dar marchează o schimbare de strategie în evoluția Amazon, care a capturat în ultimele două decenii cotă de piață de la marile rețele de retail, mai arată sursa citată.

Amazon.com este o companie americană de comerț online cu sediul în Seattle, Washington, cu o cifră de afaceri de peste 232,887 miliarde $ în anul 2018. Totodată, este cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul.  Jeff Bezos este fondatorul companiei Amazon.com (1994), care în 1995 a fost lansată și online. 

A început cu vânzarea online de cărți și a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării etc. A creat situri web separate în Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, China și Japonia, potrivit Wikipedia.org.

Mai multe articole despre:
amazon sua hypermarketuri