MENIU

Gigacaloria s-ar putea scumpi în București. Cu cât ar putea crește facturile în sezonul rece?

calorifer

Bucureștenii ar putea plăti mai mult pentru căldură în această iarnă. Asta pentru că prețul gigacaloriei ar putea crește. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei Nicușor Dan. Edilul susține că va avea o discuție cu noul Consiliu General pentru a stabili tariful. Deja, oamenii spun că facturile sunt uriașe și există situații în care plătesc pentru servicii de care nu beneficiază. 

Întrebat dacă gigacaloria se va scumpi, prin decizie a Consiliului General al Capitalei, edilul general nu a negat, dar a precizat că un astfel de scenariu nu înseamnă că se elimină subvențiile, potrivit Realitatea Plus.

 „Ce pot eu să spun este că nu vom fi în situația în care tot costul gigacaloriei să fie suportat de cetățeni, deci va exista în continuare o subvenție consistentă de la Primăria Capitalei pentru că interesul nostru este să menținem oamenii abonați la sistemul centralizat pentru că deja suntem într-un oraș poluat și nu vrem să încurajăm oamenii către soluții individuale de încălzire”.

Pe de altă parte, unii administratori un sunt atât de optimiști, afirmând că deja ar fi semne că facturile sunt împovărătoare pentru mulți bucureșteni.

"Deja am observat un fenomen ciudat și dubuios, în sensul că inclusiv în rândul persoanelor mai tinere care nu mai plătesc la timp și ne așteptăm să ieșim cu datorii din iarnă",  a afirmat Eugen Berceanu, președintele unei asociații de proprietari. 
+

Mai multe articole despre:
incalzire bucuresti gigacalorie pret scumpire