MENIU

Ghinion maxim pentru o tânără de 22 de ani! Fata este cercetată pentru FURT după un incident cu Poliția Rutier: familia face acuzații grave

Ghinion maxim pentru o tânără de 22 de ani! Fata este cercetată pentru FURT după un incident cu Poliția Rutier/ Arhivă foto

Situație halucinantă în Capitală. O tânără de 22 de ani este acuzată de furt, după ce a aruncat la gunoi imprimanta mobilă pentru teste antidrog. Anterior, fata fusese oprită de Poliția Rutieră pentru un control, echipajul pierzând însă echipamentul la plecare. Părinții fetei fac acuzații grave și spun că este vorba despre un abuz. Poliția Capitalei a dispus verificări interne în cazul polițiștilor de la Brigada Rutieră, implicați în acest incident.

Conform sursei citate, totul s-a întâmplat după ce tânăra de 22 de ani a fost oprită de un echipaj de la Brigada Rutieră și sancționată pentru foliile neomologate pe care le avea la geamurile mașinii.

Controlul în trafic a fost făcut pe 10 octombrie, iar procesul verbal a fost scos pe loc cu ajutorul unei imprimante mobile, echipament evaluat la suma 2.750 de lei.

Situația s-a complicat după ce polițiștii au uitat imprimanta pe plafonul mașinii, iar dispozitivul a căzut pe stradă în timp momentul în care aceștia și-au continuat drumul.

Patru polițiști de la Rutieră, puși sub urmărire penală pentru că au luat mită de la șoferi. Ce sume se învârteau la bursa șpăgilor

Din informațiile existente, fata ar fi ridicat imprimanta și ar fi dus-o la gunoi. Când polițiștii au observat că dispozitivul le lipsește, s-au întors la fața locului, dar nu au găsit-o. Au văzut însă imaginile de pe o cameră de supraveghere și au observat pe tânăra pe care au amenda-o cu dispozitivul pierdut.

Patru polițiști din Hunedoara, reținuți pentru abuz. Au „uitat” să-și testeze șeful pentru consumul de alcool în trafic

După ce a aflat că poate fi pedepsită pentru însușirea unui bun găsit, tânăra a mers împreună cu prietenii săi să caute imprimanta, însă nu au găsit nici dispozitivul, nici pubela unde a aruncat imprimanta.

Acuzații grave: părinții fetei reclamă un abuz

Pentru fapta sa, tânăra s-a ales acum cu un dosar penal pentru furt. Părinții acesteia consideră însă că totul este un abuz și au contactat deja un avocat.

„Prima dată i-au pus drug test, au văzut că nu a ieșit nimic și probabil s-au enervat că trebuie să găsească ceva. I-a implorat plângând o jumătate de oră, domnule, nu îmi luați talonul, nu e mașina mea, nu stiu daca are folie… m-a sunat plângând că i-a dat 15 milioane amendă, ce mă fac eu?”, a spus tatăl fetei.

Apărătorul fetei susține că polițiștii care au pierdut imprimanta vor să scape de responsabilitate.

„Consider că cei doi agenți de poliție care au pierdut acest dispozitiv încearcă să scape de cercetare, găsind vinovatul. Cu siguranță e un abuz, nu e o faptă penală. Cel puțin dacă se va dovedi cu siguranță nu e vorba de furt. Recomandarea mea e să ne îndreptam împotriva organului de cercetare penală pentru că e cel puțin exagerată aceasta măsură, dacă nu abuzivă, chiar ilegală”, a declarat Mihai Ravescu, avocatul tinerei.

Verificări interne la Brigada Rutieră: ce spune Poliția

Ancheta a început după ce, în 10 octombrie, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil aparţinând unui echipaj de poliţie, pe o stradă din Sectorul 2.

”La data menţionată, la scurt timp după ce a fost sancţionată contravenţional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea poliţiştilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe poliţişti în imposibiltatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceştia s-au întors la locul evenimentului. Prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 2.750 de lei”, a arătat, joi, sursa citată.

Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Secţiei 8, care au identificat imprimanta, în urma celor două percheziţii făcute în Bucureşti şi Argeş.

Tânăra suspectată a fost găsită şi dusă la audieri, ulterior fiind reţinută pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 8, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

”Menţionăm faptul că, în cazul poliţiştilor din cadrul Brigăzii Rutiere prezenţi la evenimentul din data de 10 octombrie a.c., conducerea Poliţiei Capitalei a dispus verificări interne, prin intermediul structurii de control intern”, a arătat Poliţia Capitalei.