MENIU

Gheorghe Ștefan, audiat la DNA în dosarul Microsoft

<p>Gheorghe Ștefan, audiat la DNA &icirc;n dosarul Microsoft</p>

Primarul suspendat al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Stefan, a fost dus, joi după-amiază, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul "Microsoft". Gheorghe Ștefan se află în arest preventiv, din 29 octombrie 2014, în dosarul "Microsoft", în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani, informează HotNews.ro.

Instanța supremă a prelungit, pe 26 februarie, pentru încă 30 de zile, măsura arestului preventiv pentru Gheorghe Ștefan, până pe 27 martie, la cererea procurorilor DNA.

Gheorghe Ştefan a făcut mai multe denunțuri, în acest dosar, privind finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale a PDL, potrivit EVZ.ro.

Fostul primar din Piatra Neamț a recunoscut acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani, după patru luni de arest.

Potrivit procurorilor DNA, Dorin Cocoș ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.