MENIU

Gheorghe Hagi a recunoscut care este cel mai mare regret al său: „Am vrut să ies pe uşa din faţă”

Gheorghe Hagi a recunoscut care este cel mai mare regret al său. Foto: Profimedia

Gică Hagi, cunoscut și sub numele de "Regele" fotbalului românesc, este un simbol al excelenței în fotbal, atât în țară, cât și în afara ei, apreciat pentru abilitățile sale tehnice remarcabile, viziunea și intuiția în joc, precum și capacitatea de a marca goluri spectaculoase. Dincolo de acestea, Hagi a avut curajul să vorbească despre cel mai mare regret al său, legat de activitatea fotbalistică. 

Născut în 5 februarie 1965 la Săcele, Hagi a avut o carieră impresionantă ca jucător, evoluând pentru echipe de top din Europa precum Steaua București, Real Madrid, FC Barcelona și Galatasaray. La vârsta de 17 ani, pe 11 septembrie 1982, Gică Hagi a jucat primul său meci important, în partida dintre SC Bacău și Farul Constanța (3-0). Cu trecerea deceniilor, el a devenit o legendă a fotbalului.

Din păcate, unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, Gică Hagi, s-a retras din fotbal acum 23 de ani.

„Puteam să mai joc, aşa am simţit. Am vrut să ies pe uşa din faţă. Cred eu că puteam să mai joc, pentru că am încheiat cu goluri la Galatasaray. Am fost cel mai bun la Galatasaray, am dat goluri în ultimele meciuri, nu simţeam că fizic nu pot să o mai duc. Problema era de antrenamente, nu mai puteam să fac pregătirea, să mă antrenez. Pentru că iar trebuia să stau mult, să mă sacrific, deplasări… jucam din 3 în 3 zile. De 17-18 ani jucam din 3 în 3 zile', a spus Gică Hagi, într-un interviu pentru canalul de Youtube al lui Andi Moisescu.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Hagi s-a dedicat antrenoratului, înființând și dezvoltând Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Prin intermediul acestui proiect, el s-a implicat în educația și promovarea tinerelor talente din fotbalul românesc, contribuind în mod substanțial la progresul sportului la nivel național. Academia a fost sursa unor jucători care au reușit să se remarce în echipe de top din Europa, menținând astfel prestigiul și excelența pe care Hagi le-a reprezentat întotdeauna.

Rică Răducanu își spune oful pentru că nu a fost invitat la nunta lui Ianis Hagi: „S-or fi gândit că trebuie să ne dea băutură și mâncare gratis”