MENIU

Gestul unei pensionare care a uimit o lume întreagă. Donație URIAȘĂ pentru spitale și ONG-uri

Donație uriașă din partea unei pensionare

O pensionară din Italia, fostă profesoară, i-a uluit pe locuitoriii orașului în care locuia și nu numai după ce și-a donat averea de peste 25 de milioane de euro unor spitale și ONG-uri, printre care și Amnesty International.

Marisa Cavanna, în vârstă de 96 de ani, a decedat în decembrie anul trecut. Fosta profesoară și-a scris propriul necrolog pentru ziarul genovez Il Secolo XIX, dedicând ”o pomenire călduroasă unei lungi liste de foști elevi”, scrie presa italiană. 

Averea sa totală, care ar proveni din moșteniri, a fost evaluată la 40 de milioane de euro. 

Potrivit dorinței femeii, Spitalul pediatric Gaslini din Genova va primi aproximativ cinci milioane de euro, iar un alt spital local, Galliera, va primi o sumă similară, plus casa în care a locuit. 
”Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem și să folosim banii pentru cercetare și inovare. Am avut și alte donații semnificative în trecut dar niciuna de această dimensiune”, a declarat, cu recunoștință, Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera. Acesta a relatat că nu a cunoscut-o pe Cavanna personal, dar că a fost pacientă la spitalul pe care îl conduce.

Celelalte donații vor merge către organizații pentru drepturile omului și organizații caritabile din Italia și din străinătate, printre care și Amnesty International, potrivit hotnews.

Restul banilor au fost lăsați îngrijitorilor săi, familiei și prietenilor.

Femeia a fost descrisă de vecini ca fiind o fire retrasă, care nu obișnuia să participe la evenimente sociale.