MENIU

Gestul controversat care nu s-a văzut la televizor. Care a fost reacția portarului Niță când un copil român a intrat pe teren

Gestul controversat care nu s-a văzut la televizor. Foto: TikTok

În cadrul meciului de fotbal dintre România și Olanda, care a avut loc marți, 2 iulie, un incident neașteptat s-a ntâmplat pe terenul de joc, care a trecut neobservat de camerele televiziunilor, prin urmare nu a fost transmis în direct.

Scena care nu a fost transmisă în direct a fost aceea în care un copil a reușit să evadeze din tribuna unde se aflau suporterii României și să ajungă pe terenul de joc. Regulile FIFA descurajează astfel de comportamente, astfel că, în momentul în care un fan pătrunde pe teren, camerele de filmat se concentrează asupra jucătorilor pentru a evita transmiterea unor asemenea imagini.

Copilul care s-a strecurat printre foirțele de securitate s-a îndreptat direct către portarul Florin Niță, care se afla cel mai aproape de el. Băiatul nu a fost întâmpinat cu brațele deschise de portarul echipei naționale, iar stewarzii au sărit imediat să-l îndepărteze de teren. Florin Niță l-a respins cu pe copil și la un moment dat chiar a fugit de lângă el.

Din imaginile postate pe TikTok, micul suporter al României dorea să-l îmbrățișeze pe Niță și s-a putut observa cât de fericit era pentru reușita sa. Chiar și atunci când a fost prins de forțele de ordine și evacuat de pe teren, nu părea speriat sau supărat deloc. Băiatul a zâmbit încontinuu pe tot parcursul "incursiunii" sale pe teren.

Probleme tehnice la aeronava care trebuia să aducă Naționala în țară. Ce a anunțat FRF

Intervenția în forță a stewarzilor care l-au târât pe copil în afara terenului a fost taxată de fanii români care i-au huiduit pe aceștia. Nici pentru Niță nu au existat prea multe aprecieri printre cei care au fost atenți la momentul controversat.

@sinner.razvan #romania #euro2024 #fyp #foryou ♬ original sound - SiNNer22

Se estimează că în tribune au fost aproximativ 30 000 de fani români. Deși atmosfera a fost una incredibilă, au existat și momente mai puțin plăcute: unii dintre fanii români au aprins torțe, au huiduit imnul Olandei și, la ultimul gol primit de România, din peluză a fost aruncată o pereche de adidași care l-a distras pe portarul României cu câteva secunde înainte ca olandezii să marcheze.

FIFA a introdus reguli internaționale care interzic broadcasterilor să transmită incursiuni ale fanilor pe teren, deoarece acestea au fost întâmpinate cu entuziasm în întreaga lume. Astfel, fenomenul incursiunilor pe teren a dus la întreruperea meciurilor. Au existat multe situații în care suporterii au pătruns pe teren chiar și dezbrăcați, având mesaje scrise pe corp. Pe lângă faptul că astfel de imagini sunt interzise de structurile audio-vizuale internaționale, FIFA interzice și afișarea mesajelor politice în timpul meciurilor. Dorința de a transmite mesaje politice în fața unei audiențe mari este astfel descurajată deoarece fanii știu că nu vor fi filmați la televizor.

Polițiștii schimbă regulile jocului. Noua legislație rutieră prevede amenzi obligatorii pentru greșeli pedepsite până acum doar sancțiuni