MENIU

Germania a DEPĂȘIT pragul de 100.000 de morți! Se cer RESTRICȚII urgente

Cancelarul în exercițiu Angela Merkel a cerut, astăzi, guvernului în curs de formare să înăsprească rapid măsurile pentru a combate creșterea numărului de infecții cu Covid-19, în condițiile în care țara a depășit pragul de 100.000 de decese asociate acestui virus, conform anunțului Autoritatății Sanitară (RKI).

„Este o zi foarte tristă. Fiecare zi contează”, a avertizat Merkel, care dorește o înăsprire a măsurilor și l-a informat pe succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, în acest sens, relatează HotNews.ro.
 
„I-am spus clar că putem gestiona asta împreună, în această fază de tranziție și că vom analiza toate măsurile necesare”, a explicat ea.
 
Într-o singură zi, RKI a identificat și 75.961 de noi infectări, un nou maxim, într-un moment în care cea mai mare economie europeană se teme de un colaps al sistemului sanitar.
 
Incidența de șapte zile a atins, de asemenea, un nivel record, ajungând la 419,7. Grav este faptul că în Saxonia, fosta RDG, a fost depășit depășit pragul de 1.000.
 
În cea mai mare parte a țării, nevaccinații nu mai au acces, nici măcar cu un test negativ, la spectacole, restaurante, săli de sport, sau chiar frizerie.
 
Unele districte au hotărât schiar ă închidă cluburile, barurile și unitățile culturale pentru câteva săptămâni.
 
În prezent, aproximativ 69% din populația germană este complet vaccinată, mai puțin decât în alte țări europene, precum Franța, unde rata ajunge la 75%.