MENIU

George Simion (AUR): Parlamentarii noștri au fost sunați să nu semneze moțiunea de cenzură

George Simion, lider AUR

Liderul AUR, George Simion, susține că parlamentarii partidului pe care îl conduce au fost contactați de liberali și de "un mogul de presă" să nu semneze moțiunea de cenzură. Simion a mai spus că AUR nu vrea să intre la guvernare, ci solicită alegeri anticipate.

"Au fost contactați parlamentari AUR din partea liberalilor și din partea unui mogul de presă să nu semneze moțiunea de cenzură. (...) Noi ne bazăm pe toți parlamentarii și vor vota. Toți parlamentarii AUR au votat, cu o excepție a unui parlamentar care este în izolare, bolnav de COVID-19. Nu facem nicio alianță cu USR. Parlamentarii noștri au fost sunați inclusiv de un mogul de presă. Avem încrederea că toată lumea se va ține de cuvânt și suntem bucuroși că am demarat acest proces. Noi nu ne dorim să intrăm la guvernare, dorim alegeri anticipate pentru că există o altă configurație politică acum. Sau dorim un guvern de specialiști pentru care AUR are propuneri pentru Ministerul Educației, Transporturi, în afara membrilor AUR”, a declarat Simion, citat de HotNews.ro, la Parlament.
 
Liderul AUR a mai spus că este convins că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va trece.
 
Din calculele făcute până în prezent, s-ar putea depune o moțiune de cenzură, și asta deoarece USR-PLUS și AUR par să fi strâns deja 122 de semnături, astfel că și-ar putea uni forțele ca să dea jos Guvernul Cîțu. 

Ce șanse ar putea avea moțiunea:

CAMERA DEPUTAȚILOR - SENAT - TOTAL

PSD 110 + 47 =157
PNL 93 + 41 =134
USR 55 + 25 = 80
AUR 30 + 13 = 43
UDMR 20 + 9=29
MINORITĂȚI NAȚIONALE 18
NEAFILIATI 4 + 1 = 5

TOTAL Camera Deputatilor + Senat 466

NECESAR pentru DEPUNEREA UNEI MOȚIUNI 117

NECESAR pentru VOTAREA MOȚIUNII 234

 
 
Mai multe articole despre:
george simion aur motiune de cenzura citu