MENIU

George Simion, amenințat: „Tentativa de puci a eșuat. Nimeni nu mă va opri din cursa către Cotroceni”

George Simion, amenințat: „Tentativa de puci a eșuat. Nimeni nu mă va opri din cursa către Cotroceni”

George Simion - președintele AUR și candidat la alegerile prezidențiale a susținut, miercuri, într-o conferință de presă, că amenințările la adresa sa continuă pentru a fi scos din cursa electorală.

„Sunt bucuros că alături de colegii mei, în ultimele 48 de ore, am trecut peste foarte multe provocări, amenințări și ne așteptăm ca orele și zilele următoare să fie foarte, foarte grele pentru că autoritățile statului și grupuri de influență caută să oprească candidaturile noastre la alegerile parlamentare și prezidențiale și caută să ne pună piedici, să ne denigreze și inclusiv să orchestreze dosare penale acum, în plină campanie electorală. Ieri, o anumită unitate a unui parchet a dat dispoziții de descindere și percheziții. Vă readuc aminte că acum patru luni și patru zile, parchetul general dădea un comunicat pe care nici acum nu l-a explicat oficial prin care se făcea referire directă la mine, iar colegii mei, mult dintre ei de față, au rămas fără telefoane, fără laptopuri, instrumente pe care avem documente importante la care nu avem acces la patru luni și patru zile de atunci.

În continuare nu s-a făcut percheziția informatică și nu ni s-au dat aceste instrumente. Trăim într-un stat polițienesc, trăim într-o dictatură. Apar și scrisori inventate, apar și scrisori anonime, spațiul public este înțesat cu minciuni la adresa noastră, la adresa AUR”, a spus George Simion.

Liderul AUR: Vrem ca acest guvern iohanist să plece acasă

Tentativa de puci a eșuat. Nimeni nu mă va opri din cursa către Cotroceni. Am aici textul moțiunii de cenzură.

Doamna Elena Lasconi nu este parlamentar, nu cunoaște încă, poate soțul nu a învățat-o procedurile parlamentare, dar ai nevoie de un text și ai nevoie de semnături. Noi avem semnăturile, le punem aici pe masă, punem și textul și oricine dorește punem și textul și semnăturile la dispoziție. Nu ne cramponăm în vreun fel de text.

Vrem ca acest guvern iohanist care reinstaurează dictatura, care încalcă legile electorale, care pune pumnul în gura opoziției să plece acasă și pune la alegeri să avem un guvern interimar care să aibă un singur scop, o singură menire, să asigure buna desfășurarea alegerilor și să nu mai încalce Constituția cum au făcut-o pe 9 iunie. Nu putem avea alegeri corecte atâta timp cât sunt organizate de acest guvern PSD-PNL și de Klaus Werner Iohannis care în loc să fie un garant al respectării Constituției, încalcă Constituția. Ne așteptăm pentru următoarele 46 de zile, cât au mai rămas până la primul tur al alegerilor prezidențiale, să fim în continuare atacați denigrați, ne așteptăm să apară în spațiu public clipuri audio și video falsificate și la sediile partidului nostru să apară descinderi, precum și la locuințele noastre. Repet, sunt chestiuni care s-au întâmplat ieri la o anumită unitate a parchetului”, a declarat Simion.

George Simion: „În județul Galați, construcția de case a intrat într-un ritm normal”

„Nu în ultimul rând vreau să vă zic că la Pechea, în județul Galați, construcția de case a intrat într-un ritm normal. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem finalizate primele case.

Astăzi se pune acoperișul pentru prima casă. Avem, din rândul membrilor și simpatizanților AUR, permanent 30 de persoane acolo care lucrează la foc continuu pentru a depăși tragedia care s-a întâmplat acolo. Statul, în continuare, nu-și face datoria.

La Costache-Negri, primarul refuză să pună, conform legii, teren la dispoziție, gratuit pentru cei care vor să-și construiască case de la zero în zone care nu sunt inundabile. Statul nu intervine mai mult de ajutoarele insignifiante pe care le-a dat. O să vină iarna și statul nu repară infrastructura critică de la fața locului și așteaptă diferite granturi.

Nu știm ce s-a întâmplat cu miliardul promis de la Uniunea Europeană. Nu știm cum se va ocupa cineva de sinistrați pentru că domnii Ciucă și Ciolacu sunt ocupați să joace un teatru de prost gust de-a divorțul. Nu vor divorța zece ani de acum înainte că sunt puși împreună de sistem.

Fac un apel la toți românii să meargă la vot trei duminici la rând pentru că așa, în înțelepciunea sa, a apreciat Marcel Ciolacu că trebuie să facă, să cheme românii trei duminici la rând și de asta au și comasat alegerile să economisească banii populației. Îi economisește pe toți până nu mai rămâne niciun leu”, a mai spus George Simion.

Mai multe articole despre:
george simion amenintat puci