MENIU

Gem de mere caramelizat. Rețetă aromată și ușor de preparat: ingredientele de bază

Gem de mere caramelizat. Rețetă aromată și ușor de preparat: ingredientele de bază

Acest gem de mere aromat este o conservă dulce și ușor de preparat, perfectă pentru a aduce o parte din savoarea toamnei pe tot parcursul anului. Rețeta este simplă și ușoară, iar merele se găsesc cu ușurință pe tarabele din piețe sau în magazinele alimentare.

Merele se caramelizează ușor în timpul fierberii, creând un gem bogat, cu o textură fină și un gust echilibrat între dulce și acrișor. Adăugarea sucului și a cojii de lămâie îi conferă gemului o notă proaspătă și vibrantă. Scorțișoara poate adăuga o aromă subtilă și gust delicios.

Gemul de fructe este perfect pentru a fi servit la micul dejun, întins pe pâine prăjită. Însă poate fi folosit și pentru a umple clătite sau poat fi inclus în diverse deserturi.

Poți prepara gem din orice tip de fructe, dar și dintr-o combinație a acestora. Descoperă și o rețetă de gem de prune la tavă. Mai jos, poți urmări rețeta gemului de prune, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Gem de mere aromat – Ingrediente

  • 1,5 kg mere (de preferat mere dulci-acrișoare)
  • 500 g zahăr (cantitatea poate varia în funcție de cât de dulci sunt merele)
  • 1 lămâie (sucul și coaja rasă)
  • 1 baton de scorțișoară (opțional)
  • 200 ml apă.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Rețeta gemului de mere – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea gemului constă în pregătirea merelor.

Mai întâi, pregătește o oală în care pui apa și sucul de lămâie. După aceea, spală merele, curăță-le de coajă și de cotoare, apoi taie-le în cuburi mici. Dacă preferi o textură mai fină, poți da merele pe răzătoare.

Pune și merele tăiate în oala cu apă și sucul de lămâie și amestecă-le pentru a se umezi bine toate. Sucul de lămâie ajută la menținerea culorii și la echilibrarea gustului. Descoperă și varianta fără zahăr, a gemului din mere.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Cum prepari gem de mere aromat

Așază oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Lasă ingredientele să fiarbă până când merele devin moi, amestecând din când în când.

După ce merele s-au înmuiat, adaugă zahărul și coaja rasă de lămâie. Dacă îți place gemul mai aromat, adaugă și batonul de scorțișoară rupt în 2-3 bucăți.

Citește continuarea aici

Dulceață de gogonele, delicatesă tradițională românească rară. Rețetă simplă și ușoară

Mai multe articole despre:
gem mere reteta