MENIU

Gem de gutui. Rețeta fără zahăr. Ideal pentru diabetici și pentru cine vrea să slăbească

Gemul de gutui este foarte delicios și poate fi preparat chiar și fără zahăr, fiind astfel ideal pentru diabetici și pentru persoanele care vor să slăbească. Gutuia este, de altfel, fructul ideal pentru cei care suferă de diabet, deoarece ajută la scăderea glicemiei. Iată cum poți prepara cel mai bun gem de gutui.

Ingrediente:

  • 1 kg de gutui
  • sucul de la 1-2 lămâi
  • 1-2 pahare de apă
  • îndulcitor (stevia sau eritritol) în funcție de gust și de îndulcirea dorită
  • 1/2 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

Se curăță gutuile, îndepărtând coaja și semințele. Se taie în bucăți mici pentru a le pregăti pentru gătit. Se toarnă peste ele sucul de lămâie și se amestecă pentru a preveni oxidarea. Se lasă gutuile să stea în acest amestec timp de aproximativ 10-15 minute.

Ce să pui în borcan deasupra muraturilor ca să nu facă mucegai. Sfaturi utile în bucătărie, pentru orice gospodină

Cum prepari gemul de gutui fără zahăr

Se transferă bucățile de gutui într-un vas mare, se adaugă 1-2 pahare de apă. Cantitatea poate varia în funcție de cât de suculente sunt gutuile. Se pune vasul la foc mic până când gutuile devin moi și se pot sfărâma cu ușurință cu o furculiță, aproximativ 30-40 de minute.

După ce gutuile s-au fiert, folosind un blender sau un mixer de mână pentru a obține un piure fin. Dacă se dorește un gem mai gros, se gătește puțin mai mult pentru a îndepărta mai multă apă înainte de a-l pune la blender.

Se adaugă îndulcitorul treptat și degustându-se până se ajunge la gradul potrivit de dulceață. Se pune scorțișoara și se amestecă bine pentru a distribui uniform.

Se pune gemul în borcane curate și uscate, se închid bine și se sterilizează într-un vas cu apă clocotită timp de aproximativ 10-15 minute. Borcanele trebuie să fie acoperite complet de apă în timpul sterilizării.

Se lasă borcanele cu gem să se răcească complet, acoperite, timp de până la 48 ore. Apoi se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

Gutuile, cele mai sănătoase fructe de toamnă. Reglează glicemia și tensiunea arterială. Beneficiile lor nu se opresc aici

 

sursa

Mai multe articole despre:
gem de gutui retete culinare mancare sanatate