MENIU

Gelu Vișan, la Culisele statului paralel: Pahonțu are acces la secretele tuturor politicienilor - Avertisment pentru Iohannis

Analistul politic Gelu Vișan a dezvăluit de unde vine puterea generalului Lucian Pahonțu, de la SPP, în emisiunea „Culisele statului paralel”, de la Realitatea PLUS. Acesta l-a avertizat și pe președintele Klaus Iohannis în legătură cu șeful SPP, care are acces la cele mai importante secrete ale României.

„De unde vine această putere a dlui Pahonțu, șefului SPP. De la președintele Traian Băsescu. Această încredere și accesul la decizii politice este extrem de grav.

Ce s-ar întâmpla dacă dl Pahonțu, care are deja acces la secretele celor mai mulți politicieni din această țară, în timpul unui vot dă telefon unui politician și spune „Domne`, votezi așa sau se află lucrul respectiv. Sau, ipotetic, poate are un dosar. Și cu o prietenie cu dl Coldea, care era jupânul dosarelor, și acum mai sunt jupâni ai dosarelor...

Acest tip de informații sunt extrem de periculoase. Îi dau un exemplu dlui președinte Iohannis.

Dle președinte Iohannis, imediat dupa alegerea dlui președinte Iohannis, dar imediat, eu am început să vorbesc de vila Lac 3, în care președintele Iohannis a băgat până la urmă 3 milioane de euro. În fiecare zi când mai puneați o piatră, când dna Carmen a spus că vrea un pat rotund, când ați recunoscut că ați băgat 1,2 milioane de euro, când ați dărâmat pereții, ca să faceți vedere la lac președintelui, când ați dărâmat biroul dlui președinte Băsescu, când ați dărâmat bucătăria... Toate astea, eu, seară de seară, timp de șase luni, le-am spus la televizor.

Domnilor consilieri ai președintelui Klaus Werner Iohannis, vreua să vă puneți următoarea întrebare: Costurile acelei vile au ajuns la 3 mil euro, renovarea. Aceste costuri au fost ingreunate pentru ca e un obiectiv zero, de ce e obiectiv zero, și faptul că ați modificat structura de rezistență pe cerința dlui președinte Iohannis a făcut ca aceste costuri să fie enorme împotriva legii...

V-ați întrebat vreodată, dle președinte Iohannis, de unde știu lucrurile astea? Cum un simplu cetățean din România știe zi de zi, oră de oră, minut de minut ce se întâmplă la Vila Lac? Pentru ca tot ce am spus s-a dovedit real, o parte confirmat de SPP, care a coordonat aceste lucrări.
Secretele la care credeți că numai dvs aveți acces și dl Pahonțu zboară...”, a declarat Gelu Vișan, miercuri seară, la „Culisele statului paralel”.

„Aici nu sunt decât două variante. De unde vin informațiile. Nu sunt decât două explicatii: coordonatorul lucrărilor, fiind obiectiv de grad zero. RAAPPS nu avea cum. Ori de la cineva din SPP, ori de la șeful SPP, nu ai de la cine altcineva, pentru că ei coordonau lucrările. Nu există altă explicatie, pentru ca nimeni nu stia tot ce se intâmplă”, a dezvăluit Gelu Vișan.

„Klaus Werner Iohannis a căzut în propria-i cursă din acest punct de vedere”, a mai spus Gelu Vișan, explicând că și „premierul Victor Ponta a spus la un moment dat că costurile sunt de 1,5 milioane de euro”.

Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii „Culisele statului paralel”, a intervenit și a afirmat că era la Guvern și poate confirma, dar nu are dovezile: „Numai RA-APPS poate confirma. Eram la Guvern. Am facut publice atunci costurile de la RA-APPS, s-a și filmat de sus la un moment dat si cu drona”.

Gelu Vișan a mai explicat că „vila a fost pe 3 milioane de euro. S-au făcut investiții. Avem un obiectiv zero în care stă președintele Romaniei, asupra structurii acestuia s-a intervenit. E problemă de securitate naționala. 150 de miliarde de lei intr-o casa, a renovat. Sunt recunoscuti 1,2 milioane de euro. Si cat timp s-a reparat”.

„Fondurile publice folosite de președintele României nu sunt secret de stat, sunt informație publică, pentru că președintele este înalt funcționar al acestei țări, nu este Dumnezeu”, a mai afirmat Gelu Vișan.

Anca Alexandrescu a mai declarat că acest lucru „s-a întâmplat și când eram eu la Guvern, și în timpul guvernării Ponta, Dăncilă. Atunci s-au făcut publice datele și sumele cheltuite”.

„Dle președinte Iohannis, vă dați seama dacă eu știu secretele dvs din vilă, câți le mai știu?! Vă dați seama cu cine stați la masă? Dacă nu vă treziți, s-ar putea să le vedeti în toate ziarele la un moment dat. Încerc să vă atrag atenția de ani de zile cu ce se întâmplă la dvs acolo. Poate vă reveniți.

Atunci când stați de vorbă cu unii și alții la masă, s-ar putea să mai știe și altii Și asta chiar este o chestiune de securitate națională, că suntem țară membră NATO”, a avertizat în final Gelu Vișan.

Anca Alexandrescu a precizat că echipa Realitatea PLUS va prezenta și documentele care atestă informațiile prezentate în emisiunea „Culisele statului paralel” de miercuri seară.

Înregistrarea emisiunii este disponibilă pe pagina https://www.realitatea.net/emisiuni/culiselestatuluiparalel