GDF Suez își schimbă numele în ENGIE
Șeful GDF Suez, Gerard Mestrallet, a anunțat schimbarea numelui companiei franceze în ENGIE, pentru a reflecta implicarea în reducerea emisiilor de CO2, transmite UPI, potrivit AGERPRES.
'Tranziția energetică este mai mult ca niciodată o realitate în care avem responsabilități și ambiții imense. Pentru a răspunde acestor provocări și pentru a accelera dezvoltarea companiei, am decis să dăm grupului o nouă denumire, ENGIE', a afirmat Gerard Mestrallet.
Anul trecut compania a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 10% până în 2020, majorarea capacităților sale de energie regenerabilă cu 50% în perioada 2009 — 2015 și creșterea eficienței energetice cu 40% până în 2018.
În februarie, GDF Suez avertiza că va reduce costurile și va întârzia unele cheltuieli în acest an, deoarece prețul mai scăzut al țițeiului va afecta câștigurile companiei franceze în 2015.
În 2014, profitul net recurent a scăzut cu 9%, la 3,1 miliarde de euro (3,52 miliarde de dolari), de la 3,4 miliarde de euro în 2013, în timp ce analiștii se așteptau la un câștig de 3,15 miliarde de euro anul trecut. Compania estimează că anul acesta profitul net recurent se va situa la 3 — 3,3 miliarde de euro.
La sfârșitul lunii decembrie 2014, datoria netă a scăzut la 27,5 miliarde de euro.
Cheltuielile nete de capital se vor situa la 6-7 miliarde de euro în perioada 2014 — 2016, iar politica de dividende va rămâne stabilă, se arată în comunicatul companiei franceze.
GDF Suez, afectată de scăderea cererii de energie în Europa, încearcă să compenseze declinul prin închiderea unor centrale pentru a reduce costurile și prin extinderea în Asia, America Latină și Orientul Mijlociu.
Compania este prezentă în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice și de mediu. GDF Suez Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienți, gestionează o rețea de distribuție de 17.000 de kilometri și are aproximativ 4.000 de salariați.