MENIU

Galeriile de fotbal, folosite ca motoare electorale. Cine sunt ultrașii care au ajuns șefi la AUR

Miting 2018

Ultrașii din galeriile de fotbal au ajuns să conducă filialele din țară ale partidului lui George Simion. Cei mai violenți oameni de pe stadioane sunt motorul electoral al formațiunii care se află pe locul doi sau trei în preferințele românilor. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a pornit de pe stadion, iar toate mitingurile organizate de partid au fost marcate de comportamentul suporterilor. 

George Simion a pornit campania electorală în Valea Jiului, iar cel care coordonează întreaga acțiune este unul dintre membrii fondatori ai galeriei "Uniți Sub Tricolor" și "Honor et Patria".

Cristian Cațan s-a aflat de la început în proiectul demarat de George Simion.

Ultrasul a fost un înflăcărat suporter al Universității Craiova, înainte ca echipa să dispară. Acesta a scris o carte despre fenomenul de pe stadioane.

În fruntea „Honor et Patria” se află un alt politician-ultras, Cristian David. Acesta a ocupat mai bine de șase luni funcția de secretar general al AUR. David a fost susținut în această poziție de George Simion.

Galeria "Honor et Patria" a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că formează o nouă mișcare politică, numită Blocul Național. În evenimentul de lansare, fondatorii au spus că sunt extremiști și au cerut sprijinul altor patride care se regăsesc în valorile lor.