MENIU

Gafă de proporții în Târgu Jiu: Bărbat MORT, chemat să-și schimbe buletinul expirat

Gafă de proporții în Târgu Jiu

Gafă de proporții în Târgu Jiu. Un bărbat mort de aproape un an a fost chemat să-și schimbe buletinul, deoarece acesta expirase. Reprezentații Primăriei s-au apărat printr-un mesaj pe rețelele sociale. 

„Nu vorbesc de incompetența angajaților, ei își fac datoria. Comuna Dănești este arondată serviciului pe care îl coordonez și era obligată să trimită actele pentru că autoritatea trebuia să elibereze aceste documente.

La primărie intră mii de documente. Nu vreau ca fucționarii Primăriei Târgu Jiu să fie acuzați de o faptă pe care nu au comis-o ei. Aici sunt arondate 17 localități”, a spus primarul de la Târgu Jiu - Marcel Romanescu, la Realitatea PLUS.

Documentul a fost primit de vecini, care au rămas înmărmuriți când au văzut numele bărbatului decedat și au anunțat imediat familia respectivului.

Revoltați de gafa imensă făcută de autorități, apropiații au făcut publică situația. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că nu au primit informația legată de pierdea familiei și au transmis public faptul că „Primăria Dănești nu ar mai fi transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Astfel, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului”. Continuă cercetările în acest caz. 

„Având în vedere informațiile publicate recent în mass media conform cărora o persoană decedată din satul Văcărea a primit invitația de a-și schimba cartea de identitate, facem următoarele precizări:

Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020. Prin urmare, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului despre care s-a scris în articolul "Un mort din Văcărea, invitat la Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu să își schimbe buletinul! Omul e decedat de nouă luni".

Primăria Dănești avea obligația, conform legislației în vigoare, să comunice Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu decesul persoanei respective în termen de 10 zile de la înregistrarea acestuia.

Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu a demarat recent o acțiune prin care se urmărește diminuarea numărului de persoane fără acte de identitate și care prevede, printre altele, transmiterea de notificări către cetățenii ale cărora documente de identitate urmează să expire”, a transmis Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

Mai multe articole despre:
barbat mort buletin expirat