MENIU

Gabriela Firea va solicita schimbarea legislației pentru a le da căldură bucureștenilor

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat ca îi va solicita ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, modificarea unei Hotărâri de Guvern pentru a permite locuitorilor Capitalei să beneficieze de căldură chiar și atunci când nu sunt trei zile consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius.

"Populația resimte revenirea iernii. Am luat toate măsurile legale necesare pentru a reporni căldura în apartamentele care sunt racordate la sistemul RADET. Consider că legislație pentru oprirea și pornirea agentului termin este dificilă și trebuie schimbată. RADET nu avea cum să pornească sistemul dacă nu se înregistrau trei zile cu temperaturi sub 10 grade Celsius. Aseară (n.r. marți seara) s-a pornit distribuirea agentului termic în București", a spus Gabriela Firea la comandamentul de vreme rea.

"Am discutat chiar in aceasta dimineata cu ministrul Dezvoltarii Regionale, doamna Sevil Shhaideh. In cursul zilei de azi ii vom transmite o solicitare de modificare a HG care prevede aceste standarde pentru oprirea si pornirea sistemului centralizat de termoficare. Este adevarat, frig este de cateva zile, dar RADET nu avea cum sa porneasca mai rapid sistemul centralizat pana cand, potrivit datelor oficiale primite de de la ANM nu se inregistrau in medie, trei zile consecutiv, sub 10 grade, ceea ce s-a intamplat seara trecuta la ora 22 si s-a repornit sistemul centralizat de termoficare. Stiti, acest sistem este imbatranit, incercam sa indeplinim cat mai rapid procedurile pentru accesarea fondurilor europene de 187 milioane de euro, destinate modernizarii retelei de termoficare, astfel incat oprirea si pornirea sistemului sa se faca mult mai rapid", a mai declarat primarul general, Gabriela Firea.

"Pornirea sistemului este destul de greoaie, iar până s-a echilibrat sistemul, durează ceva timp. Dar schimbarea se va simți numai în locurile în care administratorii blocurilor au decis să pornească sistemul de încălzire centralizată", a spus un reprezentant RADET.

Asociațiile de proprietari care nu doresc pornirea căldurii pot face o cerere în acest sens, iar lista va fi publică.