MENIU

Gabriela Firea nu exclude posibilitatea unei mâini CRIMINALE în cazul troleibuzului ars: ”Sigur că o să fac plângere”

Primarul general Gabriela Firea acuză un sabotaj după ce un troleibuz a luat foc în mers. Potrivit declarațiilor făcute de Primarul General al Capitalei, la Realitatea PLUS, vehiculul a fost verificat pe 29 mai, dar și sâmbătă și ar fi fost imposibil să iasă de la revizie defect.

”Având în vedere că sâmbătă s-a realizat revizia zilnică e practic inexplicabil cum s-a putut întâmpla asta. Ori nu a fost realizată cu simț de răspundere ori s-a întâmplat ceva pe parcurs. Este vorba despre un lot de 100 de autobuze produse la Arad. Practic, s-au cumpărat 100 de caroserii Iveco și s-au asamblat în România.Acele imagini apocaliptice nu le-am fi văzut dacă acele microbuze nu ar fi fost realizate din polistiren. Acesta se aprinde de la o simplă scânteie. Troleibuzele pe care le-am achiziționat acum vor avea în interior material ignifug. Am fi putut avea deja troleibuze noi, dar licitația a fost blocată. De fiecare dată instanțele ne-au dat dreptate nouă. Acum, blocarea vine de la o societate care nici măcar nu a participat la licitație. Parlamentul ar trebui să revizuiască legea achițițiilor publice.

Nu poți să nu ai o astfel de suspiciune cât, la modul teoretic, nu ar trebui să ai un scurtcircuit câtă vreme s-a realizat revizia. Nu pot să nu îmi pun întrebarea cum un consilier din partea PNL a pus primul un filmuleț și a dat vina pe mine. Cum poate fi scos vinovat un primar de un astfel de incident, în condițiile în care primarul s-a preocupat din prima zi să înnoiască parcul auto? Mă aștept la orice”, a spus Gabriela Firea la Realitatea PLUS.

Întrebată dacă va depune plângere, primarul general a răspuns: ”Am așteptat rezultatul verificării tehnice, am primit un raport prelimiar. Mâine am o ședință cu toți cei cu responsabilități tehnice. Pe mine nu mă mulțumește un rezultat în condițiile în care un troleibuz a luat foc. Sigur că o să fac plângere. Ancheta arată că a fost un scurtcircuit la instalația electrică. Pe mine nu mă mulțumește. Înseamnă că revizia nu a fost făcută cum trebuie. Ceva s-a întâmplat. S-a făcut control CIZ și revizie și, totuși, s-a aprins troleibuzul. Nu trebuie să ne lăsăm pe aceste supoziții”, a mai declarat Gabriela Firea.

 

Mai multe articole despre:
gabriela firea troleibuz