MENIU

ANALIZĂ urgentă în coaliție: AJUTOARELE PSD pentru românii cu venituri mici - Gabriela Firea, anunțul momentului

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD; ministrul Familie Foto: Facebook.com

Coaliția de guvernare definitivează astăzi pachetul de măsuri de sprijin pentru românii cu venituri mici. Mare parte din bani vor veni din fonduri europene, anunță Realitatea PLUS. Gabriela Firea a venit cu mai multe precizări despre măsurile sociale pregătite de Guvern. Ministrul Familiei a prezentat toate voucherele pentru cei vulnerabili, pentru elevi, ca și ajutoarele pentu transportatori pregătite de social-democrați, pentru a fi analizate în ședința coaliției de astăzi, care a început la ora 13.00.

Familiile sărace și pensionarii ar putea primi un ajutor de 250 de lei o dată la două luni, iar elevii ar putea primi 150 de lei lunar. PSD propune și majorarea tichetelor de masă, dar și decontarea accizei la carburanți pentru firmele de transport. 

CUM VREA GUVERNUL SĂ TEMPEREZE EXPLOZIA PREȚURILOR

- Vouchere pentru elevi: 30 de euro/lună (aprox. 150 de lei)

- Vouchere pentru pensionari și familii sărace: 50 euro/la 2 luni (aprox. 250 de lei)

- Majorarea tichetelor de masă 20,17 lei la 30 de lei

- Plafonarea prețului la RCA

- Schema de ajutor pentru decontarea accizei reduse la motorină pentru transportatori

Sursă: Realitatea PLUS

„Măsuri importante pentru combaterea creşterii preţurilor la alimente şi carburanţi: Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile şi pentru persoanele cu venituri mici : 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului. Vouchere acordate lunar, în perioada de şcoală, pentru elevii cu burse sociale : 30 de euro/voucher”, a anunțat și Gabriela Firea, marți, într-un mesaj pe Facebook.

Firea a vorbit și despre dublarea cotei de hrană în spitale, mai ales după ce managerul de la Institutul Marius Nasta - Beatrice Mahler a dezvăluit că aceasta este de doar 11 lei pe zi. Ministrul a prezentat și măsurile pentru „creşterea alocaţiei de hrană, îmbrăcăminte şi învălţăminte pentru copiii din centrele de plasament”.

Despre tichetele masă acordate angajaţilor, PSD propune majorarea de la 20 de lei la 30 de lei şi o schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziţionată din ţară, a mai anunțat Firea.

„Tot acest pachet social dar şi alte măsuri concrete iniţiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor şi firmelor, vor fi analizate azi în şedinţa coaliţiei iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, a mai afirmat Gabriela Firea.