MENIU

Gabriela Firea anunță măsuri fiscale pentru femeile cu mai mulți copii și peste 40 de ani - Condiții speciale la angajator

Gabriela Firea, ministrul Familiei și Tineretului Foto: Facebook.com

Companiile ar putea primi facilități dacă angajează femei de peste 40 de ani. Ministerul Familiei pregătește o serie de măsuri în acest sens, anunță Realitatea PLUS. Statul se gândește să mai acorde scutiri de impozite și femeilor care au mai mult de trei copii, dar și să recalculeze stagiul de cotizare pentru cele care stau în concediu postnatal. 

„Femeile trecute de 40 de ani cunosc o dificultate în a-și păstra locul de muncă sau în a se angaja la un loc de muncă, la unul nou, deoarece unii angajatori considera că o femeie peste 40 de ani care are copii, familie, anumite ingrijorări și dificultăți nu este atât de productivă la locul de muncă. De aceea, ne-am gândit la o serie de facilități pe care să le primească angajatorii, care sunt stimulați în acest fel să angajeze femei peste 40 peste 45 de ani care sunt în plină activitate”, a anunțat, joi, ministrul Familiei - Gabriela Firea. 

Despre măsurile pentru femeile cu mai mulți copii, Gabriela Firea spune că în aceste cazuri „dorim să se recalculeze stagiul de cotizare”, pentru că „au ramas un an sau doi ani pentru îngrijirea acestora. În momentul acesta nu se considera ca stagiu de cotizare timpul petrecut acasă pentru a crește copiii”.

„Șansele egale între femei și bărbați sunt dovada unui stat modern! Particip la o întâlnire cu reprezentanți ai corpului diplomatic, ai mediului academic și ai organizațiilor care militează pentru drepturile femeilor din România. Vorbim despre importanța asigurării egalității de șanse între femei și bărbați, cum pot fi femeile implicate mai mult în luarea deciziilor, dar și ce facem pentru prevenirea și combaterea violenței domestice”, a transmis anterior ministrul Gabriela Firea.