MENIU

Gabriel Oprea, ipoteză surprinzătoare despre referendumul lui Nicușor Dan: Sunt convins că-și pregătește candidatura la prezidențialele din 2029

Fostul premier crede că fiecare partid are propriile calcule legate de referendum

Generalul Gabriel Oprea, fost vicepremier, premier și ministru, atât al Apărării, cât și de Interne, vine cu o ipoteză surprinzătoare legată de referendumul convocat de primarul general Nicușor Dan. În exclusivitate la Realitatea Plus, Oprea s-a arătat convins că Dan și-ar pregăti terenul pentru candidatura la președinție, în 2029, și că ar folosi o serie de strategii pe care le-a aplicat și Traian Băsescu, pe când era edil general.

"Nicușor Dan a devenit și om politic, este pe cai mari, cum se spune, a câștigat al doilea mandat cu peste 40%, profitând și de o bâlbâială în Coaliție și acum își pregătește, ca un om politic, viitorul mandat. NU uitați că și Traian Băsescu, în al doilea mandat, eu eram prefect al Capitalei atunci, a cerut majoritate în Consiliul General ca să poată face treabă în București.

Totul trebuie privit în cheie politică. Nicușor Dan, dacă nu va reuși, teoretic, va spune că nu a fost sprijinit, că nu a putut să acționeze fiindcă a fost singur. Pe de altă parte, eu sunt convins că-și pregătește candidatura la prezidențiale pentru anul 2029.

Eu aș vedea lucrurile și din prisma alegerilor parlamentare și prezidențiale din acest an, cum fiecare partid încearcă să-și atragă cât mai multe voturi", a afirmat fostul vicepremier și ministru.

Gabriel Oprea vine cu soluția pentru PENSIILE militarilor și polițiștilor. Este suficient să fie eliminate 3 OUG-uri - VIDEO

OPREA: NICUȘOR DAN VREA SĂ PUNĂ "CĂPĂSTRU" PE CAPITALĂ

Răspunzând unei întebări, Gabriel Oprea a afirmat că primul care ar avea de câștigat este chiar Nicușor Dan.

"El vrea să pună, pe bună dreptate din punctul lui de vedere, "căpăstru" Capitalei, cum se spune, fiind, așa cum am mai spus, pe cai mari.

Întrebat de ce-l susțin ambele partide mari, Oprea a replicat: "PSD a procedat foarte inteligent, nu se putea opune acestui referendum și atunci s-a lipit, cu o întrebare pertinentă și de actualitate legată de lupta împotriva drogurilor. Pe de altă parte, PNL, care vrea să unească dreapta, are nevoie de Nicușor Dan. De aceea și Nicușor Dan, care a devenit om politic, vrea să preia conducerea Capitalei și folosește acest referendum."