MENIU

Gabriel Oprea: Am intrat în linie dreaptă pentru pregătirea alegerilor prezidențiale

<p>Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea</p>

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunțat joi la videoconferința cu prefecții că s-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie.

El le-a cerut autorităților din teritoriu să dea dovadă de echidistanță și imparțialitate față de orice competitor politic, indiferent de formațiunea politică pe care o reprezintă.

"Practic, am intrat în linie dreaptă, din această noapte va începe campania electorală și de aceea vă cer să ne concentrăm eforturile pentru îndeplinirea responsabilităților ce ne revin cu privire la asigurarea materialelor necesare procesului de votare — buletine, ștampile, timbre autocolante, garantarea desfășurării în condiții de siguranță publică a manifestărilor electorale", a spus Oprea.

El le-a atras atenția prefecților că în perioada campaniei electorale nu va tolera "nicio abatere".

"Vom face tot ce depinde de noi. În următoarea lună, până la finalizarea procesului electoral, nimeni nu își ia concediu și nici zile libere. Este datoria noastră să facem tot ce depinde de noi ca procesul electoral să se desfășoare fără probleme. Aștept din partea dumneavoastră profesionalism, implicare și intransigență", le-a transmis ministrul Oprea prefecților, potrivit agerpres.ro.