MENIU

Data consultărilor pe Codul Fiscal a fost stabilită

<p>Gabriel Oprea: Rom&acirc;nia nu trebuie să mai răm&acirc;nă naivul Europei. Noul plan al UNPR</p>

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a anunțat, joi după-amiază, că invită partidele la consultări pe tema Codului Fiscal, pe 19 august, la Parlament, începând cu ora 10:00, informează Realitatea TV.

Gabriel Oprea declara, în cursul zilei, că doar aşa se poate ajunge la cel mai bun rezultat în ceea ce priveşte noul Cod Fiscal.

"UNPR a decis să lanseze o invitaţie de dialog către toate partidele, înainte de vot. Vom aduce la aceeaşi masă toate partidele şi vom încerca să obţinem cel mai bun rezultate", afirma Gabriel Oprea, explicând că economia românească aşteaptă o decizie înţeleaptă privind Codul Fiscal.

Invitaţia lansată de UNPR a fost comentată şi de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, care a declarat că salută faptul că formaţiunea condusă de Gabriel Oprea "a înţeles nevoia de dialog politic pe teme şi obiective majore pe termen lung", potrivit Mediafax.

Atât prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, cât și copreședintele PNL, Alina Gorghiu au salutat declaraţia făcută de preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, după ce a lansat un apel de consultare cu partidele politice pe tema Codului Fiscal.

Reacția PSD nu a întârziat să apară. Deputatul PSD, Ana Birchall, a precizat, joi, că nu crede că se impun modificări fundamentale ale Codului Fiscal şi că trebuie să înceteze această bătălie politică, subliniind că este normal să negocieze.

Ana Birchall, PSD: Nu se impun modificări fundamentele ale Codului Fiscal. Este normal să negociem

 

"Doresc să salut declaraţia preşedintelui UNPR. Există în acest moment două iniţiative de dialog. Prima a fost lansată de PNL prin vocea preşedintelui şi cea de-a doua a venit astăzi, este foarte bine, iau de bună şi declaraţia doamnei Birchall. Este clară disponibilitatea de dialog din partea UNPR, se conturează şi din partea PSD. Ieri Hunor a declarat că este bine să găsim o soluţie sustenabilă", a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV, Cătălin Predoiu.