MENIU

Furtunile au făcut prăpăd în zeci de localități din 17 județe, miercuri: 2 morți, sute de copaci și stâlpi prăbușiți, case inundate și mașini avariate

Furtună în București. Foto: Inquam / Octav Ganea

83 de localități din 17 județe și municipiul București au fost afectate de furtunile de miercuri seară, potrivit unui bilanț prezentat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Din nefericire, în Capitală s-au înregistrat și două decese.

În ultimele 24 de ore, echipajele IGSU au intervenit în localități din județele Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Cluj, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vâlcea și în Capitală.

În urma fenomenelor meteo extreme, sute de copaci și stâlpi au fost puși la pământ, mașini și acoperișuri au fost avariate, iar case și subsoluri, inundate.

Citește și: ”Bilanțul furtunii din Capitală: 45 de mașini avariate, peste 120 de copaci rupți, 17 stâlpi dărâmați”

S-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 4 anexe gospodărești, 10 beciuri/subsoluri și un pasaj rutier. 

De asemenea, salvatorii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 44 de obiective economice/blocuri de locuințe, cât și pentru degajarea a 293 de copaci și 39 de stâlpi căzuți pe carosabil, fiind afectate 57 de autoturisme. 

Citește și: ”Tragedie în Capitală, în urma furtunii de miercuri: Un preot și soția sa au murit după ce casa le-a fost lovită de fulger”

Din cauza copacilor rupți sau a apei care s-a acumulat pe șosea au fost blocate temporar șase drumuri naționale (DN 29D/BT, DN 66/HD, DN 1/PH, DN 1C/SJ, DN 15C/SV și DN 67B/VL) și patru drumuri județene (DJ 291/BT, DJ 138/HR, DJ 108F/SJ și DJ 110/SJ), potrivit realitateadevalcea.net

Mai multe articole despre:
furtuni romania copaci prabusiti masini avariate