MENIU

Furtuni APOCALIPTICE anunțate din eroare de aplicația meteo a BBC. Panică în rândul britanicilor

Panică în rândul britanicilor, după ce au primit alerte telefonice pe aplicația de meteorologie a grupului BBC, utilizată pe scară largă în această țară. Din cauza unei defecțiuni, aplicația a afișat viteze ale vântului de zeci de ori mai mari decât viteza sunetului. Din fericire, tocmai valorile exagerat de mari i-au ajutat pe muși să-și dea seama că este ceva în neregulă.

În timp ce televiziunile de ştiri arătau cum uraganul Milton s-a năpustit asupra coastelor Floridei în Statele Unite, vânturile fără precedent prognozate de aplicaţia BBC Weather i-au determinat mulţi oameni să apeleze la reţelele de socializare pentru o explicaţie, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Nu vă faceţi griji, oameni buni, nu există niciun uragan care să se îndrepte astăzi spre Scoţia, iar Edinburgh nu va înregistra rafale de vânt cu viteza imposibilă de 17.246 mph (27.754 km/h)!” a anunţat filiala din Scoţia a BBC Weather, tot pe reţeaua de socializare X.

BBC Weather a precizat într-un mesaj distribuit pe reţeaua de socializare X că vremea de joi va fi cel mai probabil specifică pentru o zi obişnuită de toamnă, cu aer rece şi averse puternice.

Defecţiunea i-a determinat pe unii dintre utilizatorii reţelelor de socializare să îşi amintească de un incident din anul 1987, când principalul prezentator meteo de atunci al televiziunii britanice BBC, Michael Fish, le-a transmis asigurări telespectatorilor că relatările despre un uragan în devenire nu erau corecte, cu doar câteva ore înainte ca vânturi cu forţa unui uragan să lovească Marea Britanie.

 

Mai multe articole despre:
eroare aplicatie meteo uk anglia bbc gafa