MENIU

Furtuna a făcut ravagii la Iași! Imagini de coșmar cu mașini distruse de copacii doborâți de vânt. Ieşenii sunt revoltaţi că avertizare nowcasting a venit după ce a început urgia - FOTO/VIDEO

O furtună puternică a lovit Iașiul marți seară și a provocat pagube semnificative. Mai mulți copaci au fost rupți de rafalele de vânt și au distrus autoturismele din apropiere, iar mai multe străzi au fost inundate. Municipiul Iași s-a aflat sub avertizare cod galben de fenomene severe în intervalul 19:55-21:30.

Furtuna a început în jurul orei 19.30, vântul puternic doborând mai mulţi copaci în zonele Ciric şi Tătăraşi. Câteva autoturisme au fost avariate, potrivit BZI.

De asemenea, străzi din întreg municipiul au fost inundate. Inclusiv Bulevardul Independenţei din centrul Iaşiului a fost inundat, apa atingând câteva zeci de centimetri în zona respectivă.

„COD GALBEN 27.08.2024/ 19:55-21:30, local intensificări ale vântului, averse torențiale 15-25 l/mp, descărcări electrice, grindină”, a transmis ISU Iași.

Ieşenii s-au arătat nemulţumiţi pe reţelele de socializare că avertizarea pentru municipiu a fost emisă de ANM începând cu ora 20.05, după ce furtuna începuse deja. Două curse aeriene ale companiei Wizz au aterizat pe Aeroportul Iaşi cu zeci de minute întârziere, din cauza condiţiilor meteo dificile.