MENIU

Furie printre turiștii din Mykonos. Au ajuns să dea pe două băuturi un salariu minim din România

Un bar de pe insula grecească Mykonos a devenit faimos pentru prețurile sale exagerate

De obicei, stațiunile grecești sunt cunoscute pentru atractivitatea lor și pentru bucuriile oferite, dar un loc din Mykonos a reușit să se facă remarcat în mod neașteptat pentru un motiv mai puțin plăcut: prețurile sale exorbitante. Recent, mulți turiști au fost surprinși să constate că doar două băuturi la barul respectiv i-au costat aproape 700 de lire, echivalentul a peste 4.113 de lei.

Barul DK Oyster, aflat în stațiunea Platis Jalos, a fost criticat dur de către clienți pentru prețurile considerate exagerate.

Unul dintre clienți chiar a avertizat oamenii, pe rețelele de socializare, să evite cu "orice preț" locația. Conform relatării sale, barul oferă locuri pe plajă fără costuri, dar omite să menționeze că există o comandă minimă obligatorie de la bar inclusă în pachet, scrie The Sun.

„Nicio problemă...am comandat două băuturi, iar apoi am văzut că fiecare costa câte 51 de euro. Dacă asta nu era suficient, când ne-am întors în State am văzut că am fost taxați cu 867 de dolari. Pentru două băuturi”, a scris clientul. 

Managerul barului a încercat a răspuns acuzațiilor și a încercat să apere prețurile exagerate.

„Șezlongurile noastre vin cu o consumație minimă, așa că încurajăm toți clienții să verifice meniul, înainte de a da o comandă", a declarat acesta.

Un bărbat din județul Argeș a murit după ce a fost mușcat de picior de un câine! Animalul i-a secționat o arteră

În ciuda recenziilor pozitive, barul a mai ajuns în atenția publicului pentru prețurile sale.

Într-un caz similar, o turistă din SUA a rămas șocată după ce a fost taxată cu sute de euro pentru două feluri de mâncare.

„Am văzut că trebuie să dau 20 de euro pentru calamari prăjiți, iar prietena mea și-a comandat picioare de crab pentru 32 de euro (...) Am primit nota, pe care scria 98 de euro pentru calamari și 185 pentru crabi”, a povestit turista.

Problemele nu s-a sfârșit, însă, aici.

„Nu ni s-a oferit meniul pentru băuturi, ospătarul ne-a spus doar ce are disponibil”, s-a plâns aceasta.

În cele din urmă, pe nota finala se afla suma uriașă de 520 de euro pentru două cocktail-uri, două feluri de aperitive și 10% bacșiș.

Nici de această dată, managerul nu a luat în considerare plângerile.

„Credem că experiența oferită valorează mult și nu avem nicio intenție de a explica de ce cerem mai mult decât un supermarket, sau o tavernă tradițională", a spus acesta.

O studentă din București își dă în judecată părinții ca să îi dea bani pentru întreținerea la facultate. Tânăra acuză „o profundă traumă la nivel emoțional şi psihic”

Mai multe articole despre:
turisti bar nota de plata mykonos grecia preturi