MENIU

Furia Naturii: O tornadă a distrus un oraș cu 25.000 de locuitori din Germania

O tornadă a distrus un oraș cu 25.000 de locuitori din Germania. Foto: ruhrnachrichten.de

O tornadă a devastat orașul Attendorn din Renania de Nord-Westfalia.  Aceasta a cauzat daune semnificative pe o zonă de aproximativ 250 de metri lățime.

Un fenomen meteorologic extrem a surprins orașul Attendorn, cu o populație de 25.000 de locuitori. Incidentul a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 21:50, când centrele de urgență au început să fie asaltate de apeluri de la oamenii disperați. Cetățenii au raportat acoperișuri distruse, clădiri afectate, copaci doborâți și mașini luate de vânt.

Furtuna a lăsat în urmă o fâșie de distrugeri de 250 de metri lățime. Într-unul dintre cartierele nou construite, acoperișurile caselor au fost smulse și o dubă de livrare Sprinter, parcată pe stradă, a fost aruncată pe o pajiște din apropiere, au precizat pompierii într-un comunicat de presă

Unul dintre cetățenii din Attendorn, citat de o stație de radio, a declarat că nimeni nu anticipa o furtună. Cu câteva minute înainte de intensificarea vremii, se afla pe terasă împreună cu familia. Ei s-au retras în interior când ploaia a început să cadă. La doar cinci minute după aceea, vântul a smuls țiglele de pe terasă, a răsturnat un grătar greu și a ridicat în aer mai multe trambuline.

În urma furtunii, unele acoperișuri au fost rupte complet, iar clădirile au fost avariate de obiectele luate de vânt. Mulți copaci au fost smulși.

Maia Sandu, în izolare pentru câteva zile. Președintele Rep. Moldova s-a infectat cu COVID-19: ce evenimente importante ratează

Mai multe articole despre:
tornada furtuna oras germania