MENIU

Fugarul Paul al României, vecin cu Emmanuel Macron. Viață de lux în buricul Parisului

Prințul Paul folosește toate căile legale ca să scape de închisoare. Foto national.ro

Prințul Paul al României, pe care Malta refuză să îl trimită în România ca să facă pușcărie, trăiește pe picior de mare afacerist în mijlocul Parisului.

Paul de România sfidează autoritățile române în continuare, după ce a fugit de executarea condamnării de trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.

Paul Lambrino a fost surprins de jurnaliști la un hotel de 5 stele din Paris, unde se pregătea de o plimbare alături de soția sa Lia. Fugarul era relaxat și a afișat o ținută adecvată străzilor din centrul capitalei franceze.

Hotelul unde este cazat se află la doar 150 de metri de Place Vendôme și la numai 10 minute de mers pe jos de renumitul bulevard Champs Elysées.

Pe strada unde este cazat Paul Lambrino se află numeroase case de de modă importante la nivel mondial, a Palatului Élysée, reședința ambasadorului Statelor Unite în Franța, a Ambasadei Canadei, a Ambasadei Regatului Unit, precum și multe galerii de artă.

Prințul Paul de România a fost eliberat în urmă cu câteva luni de autoritățile din Malta, după ce extrădarea a fost respinsă de judecători. Autoritățile de la București așteaptă explicațiile pe cale diplomatică referitoare la decizia definitivă a magistraților din Malta care au decis ca prințul fugar să nu fie extrădat.



Judecătoarea din Malta a apreciat că autoritățile din România nu au fost suficient de convingătoare că odată ce va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, Paul de România se va bucura de condiții umane, iar acest lucru i-ar putea afecta drepturile fundamentale stipulate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.