MENIU

Fructul menționat în biblie. Previne cancerul și reglează tensiunea arterială. Beneficiile sale nu se opresc aici

Fructul menționat în biblie. Previne cancerul și reglează tensiune arterială. Beneficiile sale nu se opresc aici

Rodia se numără printre fructele menționate în Biblie de mai multe ori. Este un fruct foarte gustos și apreciat, în special de cei ce iubesc gustul dulce-acrișor. Este foarte bogat în vitamina C și este o puternică sursă de antioxidanți.

Specialiștii susțin că acest fruct este foarte bun pentru prevenirea cancerului și al bolii Alzheimer. De asemenea, este recomandat pentru femeile însărcinate, deoarece acest fruct protejează creierul fătului de unele afecțiuni ce ar putea să apară din cauza circulației deficitare.

Reglează tensiunea arterială şi colesterolul. Este bun în cazul diabeticilor, pentru un ficat sănătos și mai ales pentru inimă. Semințele pe care le conțin rodiile ajută în cazul digestiei și sunt bune pentru stomac

Alte beneficii ale rodiei

Stimuleaza productia de Colagen
Primul contact cu rodiile ar putea fi in bucatarie, dar beneficiile lor se extind mult dincolo de acest spatiu. Sucul de rodii aduce in prim plan antioxidantii puternici, care lupta impotriva radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura a pielii. Vitaminele si mineralele din rodie contribuie la regenerarea celulelor pielii, lasand-o hidratata si radianta. De asemenea, rodia stimuleaza productia de colagen, esential pentru elasticitatea si fermitatea pielii. Nu in ultimul rand, rodia are proprietati antiinflamatoare, care ajuta la calmarea si vindecarea pielii iritate.

Contribuie la combaterea Acneei si a Inflamatiilor pielii
Rodia este un agent antiinflamator natural. Acidul elagic si antioxidantii din rodie ajuta la reducerea inflamatiei si a rosetii pielii, facand-o un aliat de nadejde in lupta impotriva acneei. Aplicarea topica a sucului de rodie sau a produselor cosmetice cu extract de rodie pot contribui la echilibrarea productiei de sebum, factor esential in prevenirea acneei. In plus, rodia contine agenti antimicrobieni care ajuta la combaterea infectiilor cutanate, reducand astfel riscul de cicatrici post-acneice. Este de asemenea bogata in vitamina C, un nutrient esential care ajuta la vindecarea rapida a pielii si la atenuarea petelor pigmentare. 

Sucul de Rodie ca Aditiv Nutritiv
Sucul de rodie nu este doar delicios, ci si extrem de nutritiv. Bogat in antioxidanti si vitamine, este un aditiv excelent pentru smoothie-uri sau ca baza in salate. Consumul regulat de suc de rodie poate avea beneficii pentru ten, datorita continutului sau bogat de antioxidanti.

Mai multe articole despre:
fruct biblie sanatate terapii naturiste